Els qui estiguin a punt de titular-se o ja ho hagin fet tenen fins aquest dimecres una parada obligatòria al JOBarcelona 2018, el saló que connecta el món universitari amb el professional per generar oportunitats laborals. Aquesta edició arriba amb les xifres ampliades respecte de l’any passat. Per exemple, s’oferiran mil llocs de feina més -fins a arribar als 9.000- i també s’incrementen fins a 100 les conferències, presentacions o tallers d’orientació.

L’ocupació juvenil creix a Catalunya

La ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, que ha visitat el certamen, ha assegurat que el ritme de creixement de l’ocupació juvenil a Catalunya és del 14 %, quatre vegades més que la mitjana europea. Báñez ha assenyalat que encara hi ha 130.000 joves que no tenen feina i que d’aquests la meitat no ha acabat la Secundària Obligatòria. Segons la ministra és vital que aquests acabin els estudis per entrar en el món laboral. A més ha afegit que la taxa d’atur juvenil ha disminuït a Catalunya 25 punts i a Espanya 20 punts, una xifra que situa l’Estat al capdavant dels països de la Unió Europea en la creació de feina per a joves.

JOBarcelona saló

Es busquen joves que vulguin treballar a l’estranger

Aquesta 5a edició també destaca pel seu perfil internacional -de les 100 empreses que hi participen, el 40 % són estrangeres- i per la volada que hi agafen les oportunitats lligades amb la innovació tecnològica. Aquestes companyies arriben al saló a la recerca de personal que estigui disposat a anar a treballar a un país estranger. També hi ha molts joves arribats d’altres ciutats del món que estan cursant màsters i postgraus i aprofiten el saló per trobar una feina durant el temps que durin els seus estudis. La majoria dels estudiants que el visiten valoren l’experiència de positiva perquè els permet tenir contacte directe amb les empreses i trobar-se amb el personal de recursos humans.

Una de les novetats és l’estrena del JOBarcelona TECH, una àrea centrada a oferir oportunitats de feina als perfils lligats a les enginyeries i ciències aplicades. De fet aquesta edició concentra moltes companyies dedicades a la logística que necessiten programadors i enginyers. A banda d’aquest àmbit, els sectors de l’automoció, el farmacèutic o la distribució també són dels més destacats de la cita.

JOBarcelona

Canvi d’ubicació

Un altre dels canvis del JOBarcelona 2018 és que estrena ubicació. Després de quatre anys ubicant-se al Palau de Congressos de Catalunya -a l’avinguda Diagonal- ara es trasllada al recinte firal de Montjuïc, en concret al Palau de Congressos de Barcelona. Segons l’organització, això els aporta més espai expositiu, però també una ubicació més cèntrica i ben connectada.