La campanya per fer la declaració de la renda 2021 comença aquest dimecres, 7 d’abril, i s’allargarà fins al 30 de juny. Tot i això, durant aquest període hi ha diversos terminis que has de tenir en compte, per exemple, si et surt a pagar i ho vols fer per domiciliació bancària o si necessites fer la declaració de manera presencial. Quines són les dates claus que has de tenir presents?

Des del 7 d’abril es pot fer la declaració per internet, però si necessites suport dels professsionals de l’Agència Tributària tens l’opció de rebre’l per telèfon o de manera presencial. Per a l’atenció telefònica cal demanar cita prèvia a partir del 4 de maig i les trucades es programaran a partir del dia 6 de maig. En cas de voler fer la declaració de manera presencial, el termini per demanar hora comença el 27 de maig i s’allargarà fins al 29 de juny. Les visites presencials es faran a partir del 2 de juny.

Dates clau per a la Renda 2021

  • 7 d’abril: inici del termini per fer la declaració de la renda 2021 per internet.
  • 4 de maig: s’obre la possibilitat de demanar cita prèvia per fer la renda per telèfon.
  • 6 de maig: comença l’atenció telefònica per presentar la declaració.
  • 27 de maig: es pot demanar cita prèvia per anar presencialment a les oficines de l’Agència Tributària. Aquest tràmit es pot fer fins al 29 de juny.
  • 2 de juny: les oficines de l’Agència Tributària comencen a rebre contribuents que han optat per fer la declaració presencialment, amb cita prèvia.
  • 25 de juny: darrer dia per presentar la declaració en cas que et surti a pagar i vulguis fer-ho a través de domiciliació bancària.
  • 29 de juny: darrer dia per demanar cita prèvia per fer la declaració de la renda presencialment.
  • 30 de juny: fi de la campanya de la renda 2021, amb dades corresponents al 2020.

Els ERTO, a la campanya de la renda

La renda que s’ha de presentar aquest 2021 correspon a l’exercici fiscal del 2020, un any marcat pel confinament i per la pandèmia del coronavirus. S’hi veuran reflectits, per tant, els ERTO que han fet moltes empreses per fer front a la crisi. Bona part dels treballadors afectats hauran de pagar a Hisenda i, fins i tot, n’hi ha que hauran de tributar per uns diners que encara no han rebut. Si has decidit fer sol la declaració, l’Agència Tributària ha elaborat aquest manual.

Els ERTO ja van marcar la campanya de l’any passat, aleshores perquè les gestories estaven saturades tant pels expedients de regulació d’ocupació com per la presentació dels IVA trimestrals. En aquest context, els gestors van demanar allargar el termini de presentació de la declaració.