Piscina d'un allotjament turístic rural

(ACN) Les vacances de Setmana Santa han suposat un impuls al sector turístic de comarques, mentre que els establiments de l’àrea metropolitana amb prou feines han notat un increment en el nombre de visitants. Els allotjaments turístics a les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona han registrat ocupacions superiors al 60 %, mentre que a Barcelona només han obert el 25 % dels hotels per la poca presència de turistes estrangers.

El Pirineu lleidatà, una destinació sol·licitada

Segons dades del Patronat de Turisme de Lleida, l’ocupació als allotjaments turístics del Pirineu lleidatà s’ha situat per sobre el 90 % en els quatre dies festius –del 2 al 5 d’abril–, amb molts establiments que han penjat el cartell de complet. També les cases de turisme rural han tingut plena ocupació en els festius malgrat les restriccions.

Els càmpings han assolit una ocupació rècord, amb bungalous complets i un 85% en les places disponibles per acampar. De fet, en el conjunt del territori català, els càmpings han millorat els registres de l’any 2019, quan encara no havia esclatat la pandèmia.

En la mateixa línia, les empreses d’esports d’aventura de la demarcació han aconseguit esquivar la crisi de la covid-19 amb ocupacions del 80 %, mentre que les estacions d’esquí dels FGC a Lleida han tancat la temporada amb una ocupació d’un 50 %.

On també s’ha registrat ple total és a les Terres de l’Ebre. I a la resta de la Costa Daurada, on s’han cobert entre el 60 % i el 80 % de les places ofertes durant la Setmana Santa.

Pel que fa a les comarques de Girona, l’ocupació mitjana al territori també s’ha situat entorn el 80 %, tot i que alguns punts han notat els efectes de les restriccions. És el cas de la Costa Brava sud, on només han obert un 10 % dels establiments a causa de la poca presència de viatgers procedents de l’estranger. Quant a les estacions d’esquí dels FGC ubicades a la demarcació, han registrat una ocupació del 30 %.

L’àrea metropolitana, la nota negativa

Barcelona i l’àrea metropolitana no han tingut demanda aquests dies. Segons dades del Gremi d’Hotels de Barcelona, a la capital catalana tan sols han obert el 25 % dels hotels, mentre que l’ocupació ha estat nul·la.

L’excepció a la demarcació han estat els càmpings, amb una ocupació al voltant del 70 %. En alguns casos –en bungalous o “mobile homes”– el percentatge de places ocupades ha arribat a superar el 90 % en els dies pic. No obstant això, l’Associació de Càmpings de Barcelona afirma que aquestes vacances de Setmana Santa han estat “un oasi enmig del desert” i creu que l’arribada de visitants durant els pròxims dos mesos tornarà a mínims.