El Gremi de Restauració de Barcelona ha demanat aquest dijous 180 M € a fons perdut per mirar de compensar les pèrdues que els suposarà el tancament dels seus negocis durant un mes. És la reacció després de conèixer que les noves mesures anunciades per la Generalitat suposen prorrogar 15 dies més el tancament de bars i restaurants, que van haver d’abaixar la persiana (només poden fer menjar i beure per endur) el 15 d’octubre.

“El Nadal està perdut”

En un comunicat, el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, assegura que “des del punt de vista sanitari, clausurar bars i restaurants no ha servit de res, la transmissió s’ha produït en àmbits de socialització il·legals o no recomanats”. I ha afegit que “quan deien que només serien 15 dies i que serviria per salvar la campanya de Nadal, semblava que tenien un pla. Ara veiem que no és així: l’acció del govern català és pura i irresponsable improvisació i el Nadal està, efectivament, perdut”.

L’exemple alemany

Pallarols també ha volgut posar sobre la taula l’exemple alemany. Pel director del Gremi “després de veure com Alemanya destinarà 10.000 M € a pal·liar els efectes del tancament en bars i restaurants, els 90 M € que la Generalitat ha posat sobre la taula semblen un acudit de mal gust”.

En aquest sentit, el Gremi de Restauració ha fet una estimació dels recursos econòmics que necessitaria el sector només a Barcelona. Considera que amb 180 M € es podrien compensar les pèrdues. Pallarols també ha avisat que “la injecció que es necessitarà per subsistir fins a la primavera supera els 800 M €.”