habitació del Nobu Hotel

El Gremi d’Hotels diu que la prioritat ara és enllestir un protocol sanitari únic i homogeni —per a tot l’Estat i si és possible per a Europa— que servirà per obrir en un futur els establiments amb les màximes garanties.

El gremi treballa amb la CEHAT i l’Institut Tecnològic Hoteler (ITH) per concretar les aportacions que el sector farà per l’elaboració del Projecte Nacional d’Especificacions Tècniques per la prevenció de la covid-19. Es farà una guia d’ús per a tots els hotels espanyols amb les mesures necessàries per garantir la salut dels turistes que arribin al país, i també per a les treballadores i treballadors.

La majoria d’hotels de la ciutat estan tancats. Ara bé, el gremi ha posat a disposició de Salut 2.500 habitacions que es fan servir per allotjar personal sanitari i pacients d’hospitals. Alhora, hi ha una oferta d’establiments hotelers a Barcelona per poder allotjar a qui ho necessiti.

Cursos en línia gratuïts pels professionals del sector hoteler

Durant aquest temps de confinament, el gremi ha posat en marxa amb l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB) cursos en línia gratuïts per als professionals del sector. Segons les darreres xifres, ja els han cursat més de 7.000 persones en directe i més de 10.000 visualitzacions en diferit.