Temporada bàsquet català acabada
@FCBQ

El bàsquet català no continuarà disputant-se aquesta temporada. La Federació Catalana, que fa uns dies va anunciar la finalització de tots els campionats federatius, estava pendent de fer-ho també amb les categories sèniors i preferents. Finalment, i a causa de la crisi del coronavirus, el màxim responsable del bàsquet català ha decidit donar per acabada la temporada en les dues màximes categories territorials.

Final de totes les competicions federades

Si el 27 d’abril era la Federació Espanyola de Bàsquet qui decidia donar per acabada les Lligues femenines estatals, ara ha estat el torn de la Federació Catalana de Bàsquet. En un comunicat, corresponent a la circular número 24, el gerent de la federació, Toti Mumbrú, afirma que “com els diferents escenaris de desescalada del confinament, fets públics fins ara, coincideixen en què la pràctica d’esports d’equip només serà possible en l’última fase de les diferents fases previstes, el que impossibilita reiniciar les fases regulars de les competicions oficials encara no suspeses, la comissió executiva d’aquesta federació ha acordat la finalització definitiva de totes les competicions federades”.

En el mateix comunicat, la federació explica que per tal de poder iniciar la pròxima temporada sense obligacions econòmiques per als clubs participants i que els pugui provocar tensions de liquiditat en la tresoreria, “durant el mes de maig s’abonarà a cada club els imports corresponents i s’està negociant, amb les corredories de les assegurances esportives, per determinar un retorn parcial de la prima d’assegurança abonada, i el qual serà abonat tan bon punt s’arribi a un acord”.

Ascensos, descensos i pròxima temporada

De cara al curs 2020-2021, la Federació Catalana de Bàsquet treballa en els nous models de competició, ja que “caldrà interpretar com a excepcionals i transitoris, donada la perspectiva actual “. Des de la institució es recorda que no es podran preveure les fases al juliol i no es pot garantir que la temporada vinent es pugui començar al setembre.

Finalment, el comunicat avança que, “probablement, la proposta final que es presenti no prevegi cap descens per aquesta temporada que hem donat per finalitzada i que els ascensos es ponderin en funció del sistema final de cada competició”.