nens fan activitats a casa

(ACN) El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha apuntat que encara no hi ha “informació suficient” que relacioni el coronavirus amb la síndrome inflamatòria descoberta pel sistema de salut del Regne Unit i que afecta nens de totes les edats. “Ara mateix és una síndroma que s’està veient en els nens, alguns infectats prèviament amb el coronavirus, d’altres no”, ha dit en roda de premsa a La Moncloa, i “per tant ara mateix és complicat fer una valoració de la seva associació amb una infecció prèvia amb coronavirus”.

Segons Simón, per extreure conclusions sobre la possible relació entre el síndrome i el coronavirus “caldria fer un bon estudi, valorar les tendències prèvies d’aquesta malaltia” i veure “si la proporció d’infectats amb coronavirus és superior a la que podríem esperar amb la població habitual”.

Simón ha respost d’aquesta manera una pregunta sobre una nota del sistema de salut del anglès (NHS) que alerta d’una nova malaltia inflamatòria que afecta nens de totes les edats i que podria estar relacionada amb el coronavirus. Segons l’NHS en les últimes setmanes hi ha hagut un augment de criatures que presenten un estat inflamatori multisistèmic amb símptomes del coronavirus i també de la malaltia de Kawasaki.

A l’estat l’Associació Espanyola de Pediatria (AEP) també ha manifestat la seva preocupació per la síndrome inflamatòria i en un comunicat intern ha recomanat als seus socis estar alerta per reconèixer aquests quadres i derivar els pacients ràpidament a un centre hospitalari. Segons l’AEP en les últimes setmanes han aparegut nens amb un dolor abdominal inusual i gastroenteritis que han evolucionat en poques hores cap a un xoc, amb taquicàrdia i hipertensió.