terrasses plaça Reial

Era una de les qüestions que més preocupava al sector de la restauració. Segons el pla de desescalada, quan s’arribi a la fase 1 (mitjans de maig), aquests establiments podran obrir les terrasses i, inicialment, el govern Espanyol va dir que es permetria un 30% de l’aforament. Un percentatge que aquest dissabte s’ha elevat al 50%.

L’executiu de Pedro Sánchez rectifica, així, després de les queixes del sector. El Gremi de Restauració de Barcelona, per exemple, havia alertat aquesta mateixa setmana que les “gravíssimes restriccions d’aformanet” farien retardar la reobertura dels locals. I afegia que, a Barcelona, suposaria que tres de cada quatre terrasses haguessin d’obrir amb menys de cinc cadires.

A partir de dilluns, mampares i mostradors

Abans de la reobertura de terrasses, però, el proper dilluns aquests establiments podran obrir per oferir menjar per emportar, a part de les entregues a domicili que ja podien fer fins ara. Continuarà la prohibició de consumir dins d’aquest establiments, i es requereix una separació de dos metres entre treballadors i clients que s’haurà de garantir amb mostradors i mampares, sempre que sigui possible. Es permetran fer diverses línies d’entrega de menjar. Als establiments, com en el cas dels comerços, només hi podrà haver un client per treballador.