Una vegada el procés de desescalada de l’estat d’alarma pel coronavirus permet sortir a passejar o a fer esport al carrer, el que molts ciutadans esperen és poder anar a visitar amics o familiars. El govern de Pedro Sánchez ja va explicar que això seria possible a partir de la fase 1 de la desescalada (si tot va bé a partir de l’11 de maig) però quedava pendent conèixer-ne alguns detalls, com ara quanta gent es podrà reunir, un interrogant que ha quedat resolt aquest dissabte.

Segons ha explicat el president espanyol, quan arribi el moment, es permetran reunions de fins a 10 persones. I aquestes reunions es podran fer a domicilis particulars i espais públics, com per exemple les terrasses dels bars, o en places, sempre que es respectin els dos metres de separació entre persones.

Aquestes reunions es podran fer entre persones que no convisquin en  un mateix espai, però no hi podran participar els qui formin part de col·lectius vulnerables com els afectats per malalties immunodeprimides, embarassades o diabètics.