Aquest dissabte ha estat el primer dia que les persones dependents o majors de 70 anys han pogut sortir a passejar pels carrers de Barcelona. Moltes han aprofitat la primera franja horària permesa, entre les 10 h i les 12 h, per estirar les cames després de més d’un mes tancats a casa. Tot i això, a les 10 del matí, a la rambla del Poblenou hi han coincidit corredors i gent gran perquè no tots els esportistes han estat puntuals a l’hora de tornar cap a casa. Això ha provocat que en certs carrers hi hagi hagut aglomeracions.

Il·lusió davant del primer passeig en sis setmanes

Tret d’aquesta situació puntual, cap a les 11 del matí els esportistes han anat desapareixent i la imatge de la ciutat ha estat ben diferent. Les persones dependents i majors de 70 anys han aprofitat per passejar de forma individual o bé en parella. Alguns d’ells han assegurat a betevé que esperaven amb ganes aquest dia i que els feia especial il·lusió després de sis setmanes confinats a casa. A més també remarquen que el fet d’estar separats per franges horàries els permet sortir al carrer amb més tranquil·litat.

Per aquest col·lectiu sortir a passejar té molta importància. I és que moltes d’aquestes persones necessiten estar al carrer i caminar per mantenir-se actives. No només això; el fet que gent que viu sola a casa pugui passejar també els aporta la sensació d’estar en companyia, encara que sigui a distància. Aquest col·lectiu també té una altra franja horària establerta al vespre per poder sortir a passejar: de 19 h a 20 h.

Els menors de 14 anys estrenen franja

A banda de la nova franja per la gent gran i dependents, els menors de 14 anys també han estrenat un nou horari de sortida al carrer. A partir d’ara serà de 12h a 19h, reduïnt l’horari anterior, que era de 9h a 21h. El primer dia amb aquest nou horari ha estat satisfactori per la majoria de famílies, que s’han adaptat a les noves circumstàncies.