centres comercials reobren

(ACN) El govern ha autoritzat aquest dimarts transferir cinc milions d’euros addicionals dels fons extraordinaris al Consorci de Comerç, Artesania i Moda del Departament d’Empresa. L’objectiu és reforçar les línies d’ajuts directes per als locals de centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats, així com per a esdeveniments i recintes firals afectats per les restriccions de la covid-19.

15 milions en total

Aquests cinc milions se sumen als 10 anunciats fa dues setmanes, i situen en els 15 milions la dotació total d’aquestes línies d’ajuts, que s’activaran properament. De l’import total, 10 milions seran per a les botigues de centres comercials i establiments de més de 400 metres, obligats a tancar entre el 7 de gener i el 28 de febrer.

La portaveu del govern, Meritxell Budó, ha destacat que “es tracta de la tercera línia d’ajuts que posa en marxa el govern adreçada específicament als centres comercials per tal de pal·liar els efectes econòmics derivats de les restriccions sanitàries de la covid-19”.

Els cinc milions addicionals seran per a una nova línia d’ajuts per a esdeveniments i recintes firals. S’hi podran acollir els organitzadors de les fires d’àmbits local, comarcal i nacional i també els mateixos recintes firals.

En els propers dies, el govern té previst publicar les bases conjuntes de les dues noves línies d’ajuts.