prodeca-250420

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha habilitat un nou cercador web, a través de l’empresa pública Promotora dels Aliments Catalans (PRODECA), per facilitar la comercialització de productes de proximitat durant el confinament pel coronavirus.

El nou cercador reuneix en un sol web la llista d’iniciatives del sector agroalimentari identificades per àmbit territorial i per categoria de producte. En aquest sentit, el portal web té la funció de directori que aglutina les diverses iniciatives individuals i col·lectives que han anat sorgint en aquest context d’excepcionalitat i afavoreix, així, el contacte directe entre productors i consumidors per a la compra d’aliments de proximitat. El director gerent de PRODECA, Ramon Sentmartí, valora positivament la iniciativa i afirma que cal “retornar a la pagesia i el sector el que està fent per nosaltres”, oferint-li la màxima visibilitat per prioritzar el comerç local i de proximitat.

hort-ecologic-250420

El web inclou un formulari perquè els productors locals catalans s’hi puguin donar d’alta i compartir la seva oferta d’aliments i begudes de proximitat. De moment, ja disposa de més d’un centenar de propostes agroalimentàries amb les fitxes de contacte d’establiments, cellers i cooperatives. Entre les iniciatives col·lectives que també recull la llista es pot trobar Pagesia a Casa, Slow Food i Productors Catalans.

Aquest projecte és la continuació de la iniciativa #AlimentsDeProp que PRODECA va engegar a Twitter a l’inici de la crisi sanitària per posar en comú l’oferta de productors locals amb la demanda dels consumidors.