El Govern espanyol ha donat més detalls de les condicions de sortida de nens al carrer a partir de diumenge 26 d’abril. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el vicepresident, Pablo Iglesias, han explicat en una roda de premsa que els infants menors de 14 anys podran sortir des de les 9 del matí fins a les 9 de la nit a fer un passeig. Totes aquestes mesures s’han publicat aquest dissabte al BOE.

Aquesta sortida al carrer no podrà durar més d’una hora, i els nens no es podran allunyar més d’un quilòmetre de casa seva. En aquest mapa pots saber fins a quin carrer podries arribar passejant amb nens.

Cada adult podria acompanyar tres nens i estarà permès córrer, saltar i fer exercici, respectant les mesures de distanciament social. L’adult ha de ser una persona que visqui amb l’infant. L’accés a parcs, zones infantils i altres instal·lacions que no permetin complir les mesures de seguretat, no estarà permès durant aquesta fase de desconfinament.

Salvador Illa ha recordat la necessitat de mantenir una distància de dos metres entre persones, i la higiene. També ha explicat la recomanació de l’ús de mascaretes durant la sortida dels nens al carrer. Els majors de 14 anys només podran sortir al carrer en les mateixes condicions que els adults.

Vergés alerta: “Quanta menys gent alhora al carrer millor”

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que la proposta de l’Estat s’assembla a la que va fer el govern català, però ha assenyalat que el Govern espanyol no diferencia franges horàries i que “l’objectiu és quanta menys gent alhora al carrer millor. Per això vam posar les franges horàries”.

Budó: “Continuem en mentalitat de confinament”

La consellera de la Presidència i portaveu del govern català, Meritxell Budó, ha remarcat que els menors han de poder sortir per motius d’estrès i de salut mental i perquè són un col·lectiu vulnerable. Tot i això, Budó també ha demanat continuar amb la “mentalitat de confinament” i preservar el nombre de contactes i l’exposició a possibles contagis. En aquest sentit ha dit que encara que per part del Govern espanyol no s’han dictat unes franges horàries, ha assenyalat que les famílies poden respectar les mesures específiques del govern de Catalunya per evitar el major nombre de contactes.