La matinada d’aquest divendres, per segon cop consecutiu, un grup d’unionistes han col·locat a la diana la pancarta de la façana de la Generalitat. Un grup de 20 persones —algunes de les quals encaputxades— han intentat arrencar el llaç groc que penja del balcó del palau als volts de la una. S’han dotat d’un pal llarg per arribar-hi i arrencar-lo però la intervenció dels Mossos els ho ha impedit. De fet, els agents han acabat requisant-los el pal i han fet quatre identificacions —entre les quals la persona que manipulava la perxa. Els Mossos confirmen que remetran les diligències als jutjats.

Durant l’intent, hi ha hagut moments de tensió amb els agents dels Mossos desplegats i s’han produït forcejaments entre els concentrats i els mossos. A més, s’hi ha desplaçat una dotació de l’ARRO. El grup ha proferit crits contra els líders independentistes i la policia. A més, el grup ha cridat proclames assegurant que ho feien per “complir el mandat judicial”, perquè consideren “il·legal” el llaç atès el veto dictat per la Junta Electoral Central al símbol de la Generalitat. Tot i que l’ultimàtum va expirar dimecres a la tarda, el president Torra ja ha dit que no pensen retirar-lo i ha demanat a la Junta Electoral que reconsideri la seva posició.

Sense llaç a l’Ajuntament

Tot plegat, ha passat 24 hores després que un grup d’unionistes aconseguissin arrencar el llaç de l’Ajuntament, tot i que dijous al matí es va recol·locar. Tot i això, el llaç ja ha desaparegut de la façana del consistori després que el govern municipal l’hagi fet retirar —aquest dijous a la nit— seguint l’ordre de la Junta Electoral de treure’l per ser en període electoral. Ada Colau no ha esgotat el termini que li havia donat l’òrgan de 12 hores per poder-lo treure.