Freeel

és una empresa que dissenya i produeix bicicletes elètriques des de fa 10 anys i en aquest temps la demanda no ha fet més que créixer. Als darrers Premis Comerç de Barcelona van guanyar el guardó a la innovació per ser un projecte jove que incorpora de manera integral aspectes com el disseny, la mobilitat, la usabilitat, l’estalvi i la tecnologia. A més de trobar les bicis per internet, s’ubiquen a Gràcia, al carrer de Ros de Olano, 11.

Aposta pel futur de la mobilitat

Fa 10 anys el Dani Tizón va provar una bicicleta elèctrica i va decidir que era el futur de la mobilitat per la ciutat de Barcelona. Per això, va crear Freeel, per fer aquelles bicicletes que podien canviar els hàbits dels usuaris. “La nostra funció en aquest temps, ha estat sobretot poder acompanyar la gent amb aquesta dificultat de canviar formes de fer que tenim molt tatuades des que som petits de com es va al col·le o com es va a la feina“, explica Tizón, gerent de Freeel Electric Bikes.

Dissenyada segons les necessitats de l’usuari

A l’inici es van instal·lar en una botiga de 20 metres quadrats al carrer de l’Encarnació. Estar a peu de carrer, els va permetre conèixer l’opinió dels usuaris i millorant el producte. D’aquesta manera van detectar “quines eren les necessitats reals i els dubtes que tenia la gent. Al final el gran valor d’aquesta empresa és haver entès el que la gent necessitava per fer el canvi”, assenyala Tizón.

Premi Comerç de Barcelona a la innovació

Freeel va ampliar l’espai i es va ubicar al carrer de Ros de Olano. Van crear la bicicleta elèctrica Z03 més lleugera, 16 quilos, compacta i plegable. Segons les dades que té l’empresa, aquest és el model més venut de bicicleta elèctrica a Barcelona en els últims quatre anys. Una dècada després d’iniciar el projecte han rebut el Premi Comerç de Barcelona a la innovació pel disseny, la mobilitat, l’estalvi i la tecnologia, però també, perquè no han oblidat el punt de venda físic. Diuen que per a ells és important tenir un espai físic, ja que “com la bici elèctrica és quelcom encara nou, l’atenció, el sentir-te protegit, el sentir-te cuidat és molt important i amb això ens hem diferenciat molt”.

Nova botiga a Madrid

Des de Freeel diuen que hi ha hagut un creixement lineal en les vendes de bicicletes elèctriques, però que tot i això, és inferior en comparació amb molts països europeus. Per això, creuen que les administracions públiques han de facilitar la implantació i fer ciutats ciclables. Freeel està estenent els seus tentacles i els socis, entre els quals hi ha el director de cinema Alejadro Amenábar i ja ha obert una botiga a Madrid.