La cooperativa Diverscoop, integrada per persones amb diversitat funcional, ha reobert dos quioscos que estaven en desús al carrer de Ramón Albó, al barri del Congrés, i a l’avinguda del Paral·lel, a Sants-Montjuïc. La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament, s’ampliarà fins a reobrir un total de set quioscos abans d’acabar el 2020.

Els dos primers quioscos gestionats per Diverscoop no només ofereixen servei de premsa i llaminadures, sinó que també prioritzen la venda de productes ecològics, de proximitat i solidaris, és a dir elaborats per entitats socials i de persones amb discapacitat.  A més, també volen ser un espai de lluita contra la soledat a la ciutat, amb un servei de repartiment de premsa a persones beneficiàries del programa municipal Vincles.

La formació dels nous quiosquers

Durant un any les 11 persones que formen part de Diverscoop han rebut formació específica per poder tirar endavant aquest projecte. D’una banda, amb l’assessorament de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, però també conversant amb quiosquers o quiosqueres amb qui han fet pràctiques, i amb visites per conèixer els veïns i el barri on estaran treballant.

Set quioscos reoberts el 2020

Als dos quioscos reoberts aquest gener se’n hi sumaran cinc més abans que s’acabi el 2020. En els propers mesos se’n obriran dos més, al passeig de Colom (Ciutat Vella) i a l’avinguda Meridiana 33 (Sant Andreu). I abans de que acabi l’any també es preveu l’obertura de tres establiments més: a la plaça del Pes de la Palla (Ciutat Vella), a la plaça Pius XII (Les Corts) i a la Gran Via de les Corts Catalanes 1006 (Sant Martí).