Torna per tercer any consecutiu la Fira de reis de Gràcia, on participen artesans, dissenyadors i artistes. Són un total de 14 parades ubicades al passeig de Sant Joan, entre la travessera de Gràcia i el carrer de Sant Antoni Maria Claret, a tocar del mercat provisional de l’Abaceria. Fins al 5 de gener, vigília del dia de Reis, s’hi poden trobar productes d’artesania i de proximitat: objectes de terrissa, de vidre, joies, colls i bufandes o regals per a infants. També hi haurà espectacles familiars de pallassos.

Aquest tipus de fira ajuda els artesans a donar a conèixer la seva feina. Així ho explica Sònia Sánchez, artesana del vidre a Sillis Glass: “El que més encurioseix la gent és com treballem el vidre en calent, que és com fem les ampolles. Nosaltres reciclem ampolles, normals, utilitàries i les posem al forn. És un procés d’unes 18 hores en què el vidre es deforma.”

LAssociació d’Artesans de Gràcia organitza aquesta fira, i altres activitats durant l’any, per impulsar els oficis artesans i garantir-ne la continuïtat. També per fer créixer l’entitat, amb adhesions d’artesans d’arreu, no només de Gràcia, tot i que la seva activitat es concentra al districte. En la mateixa línia, des de fa uns anys, també tenen un espai al número 87 del carrer de Torrent de l’Olla, el Taller dels Oficis, on es fan tallers i s’hi venen productes.