Les fires de Nadal han donat pas a les fires de Reis. Al passeig de Sant Joan, des de l’any passat, s’hi instal·len una vintena de casetes, amb productes artesanals i de proximitat. És la Fira de Reis de Gràcia, organitzada per l’Associació d’Artesans de Gràcia, amb el suport de l’Ajuntament.

Segons explica Maria Dolors Just, presidenta de l’associació, la fira es va engegar per primera vegada l’any passat, amb l’objectiu que, al passeig de Sant Joan, hi hagués una fira de qualitat “en què no només tingués cabuda l’artesania, sinó també el petit comerç. Per això, hi ha algunes parades que representen diferents associacions de comerciants”.

La idea és donar un valor afegit als regals que es fan en aquestes dates. Hi ha joies, bufandes, joguines, productes de decoració, cerveses artesanes o, fins i tot, matalassos. Precisament, les joies són el producte estrella d’aquesta fira, ja que n’hi ha de tot tipus d’estils i materials. Per exemple, hi ha els collarets, arracades i polseres de la cooperativa Diomcoop, dels exmanters de la ciutat. Tot està fet a mà i amb teles africanes, també fan joguines i peces de roba personalitzades.

A més de les parades que hi haurà cada dia fins al 5 de gener, hi ha una caseta de contes amb activitats infantils. I per a aquest dissabte al matí també hi ha programats jocs ambulants.