Els mercats viuen aquest dilluns 24 de desembre el dia més fort de tota la campanya de Nadal. Al Mercat del Ninot, a banda de les darreres compres al taulell, gran part de la feina dels venedors era el lliurament de les comandes fetes amb antel·lació. I en les comandes tant hi havia producte fresc com menjar preparat, perquè cada vegada són més els que opten per la comoditat de tenir-ho tot fet i no haver d’entrar a la cuina.

El menjar preparat guanya terreny

“Any rere any creix el nombre de clients que ens demanen el menú preparat”, explica Eduard Escofet. L’històric establiment, amb botigues a diversos mercats de la ciutat, ofereix entrants, primers i segons plats a punt per posar a taula. On també triomfa el menjar preparat és a la polleria El Pagès: “Aquest dilluns hem lliurat un centenar de comandes, entre producte fresc i precuinat”, explica la Mireia.

I entre la clientela trobem opinions ben contraposades: “Aquest any tot el menú l’he comprat fet. Cada any m’ha tocat estar-me tot el dia tancada a la cuina i aquest any vaig dir que no. Serviré aperitius i cabrit al forn. Tot fet. És una passada”, s’alegrava una clienta al Mercat del Ninot. Per contra hi qui viu amb molta il·lusió la preparació tant del sopar com del dinar de Nadal: “No em fa res tancar-me a la cuina des de les 7 del matí. És una tradició”. Fins i tot clients que es declaren “amb zero esperit nadalenc”, però als que els agrada cuinar, es posaran davant els fogons per fer “un arròs amb llamàntol”. Un plat poc nadalenc però “més entretingut i divertit que l’escudella”.