Fins al 31 de desembre està en marxa la V Fira d’Economia Social i Consum Responsable a la plaça de Catalunya, sota el títol “amb el consum responsable, fem una ciutat i un planeta habitable”. Aquest any està centrada a oferir propostes i pràctiques per fer front a l’emergència climàtica. D’alguna manera vol servir per descobrir les pràctiques que podem introduir en el nostre dia a dia per reduir el mal que causem al planeta. L’objectiu és reflexionar sobre com les decisions dels consumidors poden afavorir la transició ecològica i energètica d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. En total, hi ha una seixantena de projectes, entitats i empreses d’economia social i solidària que ensenyen propostes alternatives en les 38 casetes repartides per la plaça de Catalunya. S’hi pot trobar productes d’alimentació, artesania, roba, joguines, cosmètica, cultura i llibres.

D’aquesta manera i per cinquena vegada consecutiva, la fira és l’espai que, per Nadal, mostra a la ciutadania que és possible fer consum responsable i que l’economia social i solidària i de proximitat. Un sector que des de l’Ajuntament assegura que va a l’alça a la ciutat. 

Com que enguany la fira ha posat la lupa en l’emergència climàtica, han decidit conscienciar la societat a través d’un joc que vol servir perquè els barcelonins s’adonin dels principis de consum responsable que s’amaguen darrere de cada punt de venda. Quan han completat la gimcana, es comprometen a fer una acció durant el 2020 que contribueixi a reduir els efectes del canvi climàtic. I perquè en quedi constància, l’exposen.

La fira organitzarà una cinquantena d’activitats dinamitzadores. A l’Espai Consum Responsable els assistents podran gaudir d’activitats de reflexió, sensibilització i debat al voltant de l’emergència climàtica. A més, hi ha una zona dedicada a gossos i gats. El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona, associacions i protectores han instal·lat aquest estand per conscienciar sobre la responsabilitat d’adoptar els animals.

Una plaça de Catalunya plena d’activitats

Però no és la única activitat que tindrà lloc aquests dies a la plaça de Catalunya. Des d’aquest divendres la plaça de Catalunya s’ha convertit en un dels epicentres de les activitats de Nadal a la ciutat. La plaça s’ha transformat i s’ha convertit en un bosc màgic, on els grans protagonistes són sis conills de grans dimensions. De dia, el conill central és un escenari on es representen dos espectacles:‘Los Nadalovitx’, amb les seves nadales de tot el món i ‘Qui ve per Nadal?’, una història que té com a protagonistes els personatges del Benvinguts al Nadal.  Durant aquests dies, la plaça s’ompliran d’activitats, tallers, espectacles, música i llum.