Punt de parada gairebé obligatori per als veïns de la zona, però també visita d’interès aquest dimarts per alguns barcelonins vinguts d’altres punts de la ciutat. La presentació a la premsa del primer edifici APROP ha aixecat expectació entre curiosos, que volien veure l’edifici acabat. Les famílies no hi aniran a viure fins després de festes, però des de l’exterior ja es veu el bloc, fet amb contenidors al carrer Nou de Sant Francesc, gairebé enllestit. En Xavier és el carter del Gòtic que li tocarà, a partir de Reis, repartir-hi les cartes: “Al començament sorprenia perquè es veien els contenidors grans i rovellats, però ara la gent del barri crec que se’ls mira amb possibilitats”, opina.

També en Rafael, veí del carrer de Rull, a tocar de l’APROP, ha quedat satisfet amb l’aspecte de l’edifici i explica que el dia de la presentació va poder felicitar un dels arquitectes del projecte: “La paraula contenidors crec que sobra, perquè n’hi ha prou amb tot el que hi ha en aquest edifici per viure dignament”. Aquesta és l’opinió generalitzada dels qui aquest matí s’han acostat al nou bloc del Gòtic, tot i que també hi ha veïns que se’l miren amb recel: “Està fet amb contenidors del port, ronyosos i vells. Ja que es gasten diners, podrien haver-ho fet bé”, diu la Montserrat abans d’entrar a la porteria de casa seva, a l’edifici que queda just al davant de l’APROP. Al menys, explica, no el veu des de la finestra per l’orientació del seu pis.

També alguns veïns i comerciants dubten que l’edifici permeti revitalitzar la plaça, un punt a la confluència entre el carrer Nou de Sant Francesc i el de Josep Pijoan, segons expliquen, on sovint hi ha una petit tràfic de drogues i venedors de begudes ambulants.

“Ho he llegit al diari i he vingut cap aquí”

Les fotografies a l’APROP aquest matí eren força constants i també els curiosos que s’hi paraven. La Teresa ha vingut des des del barri de la Sagrada Família a veure’l, mentre que en Jaume i Ramon han inclòs l’edifici a la seva ruta matinera. També en tenen bona opinió: “A vegades veus projectes innovadors d’arquitectes que després no serveixen a la pràctica, però sembla que aquest està bé”, diu un d’ells, i l’altre destaca el pas de passar d’una pensió a tenir un pis privat: “Crec que és important per la dignitat dels qui hi viuran, i el fet que les parets siguin d’un contenidor o de totxo no hi fa res“.