L’oci nocturn tem morir d’èxit aquest dijous 11 de febrer, quan es reobrin les discoteques i els bars musicals. El secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas, s’hauria estimat més obrir fa unes setmanes i haver augmentat progressivament els aforaments als locals fins arribar ara al 100 %. “Em fa por ara que pugui desembocar en una eufòria excessiva i al final es criminalitzi el sector“, avisa. “Tothom voldrà sortir de cop una altra vegada i hi haurà conductes que seran totalment alienes al nostre sector”, diu Boadas.

“La gent s’ha acostumat a no complir cap norma”

El secretari general de la FECASARM assegura que, amb els locals tancats i la proliferació de botellots i festes privades, “la gent s’ha acostumat a no complir cap norma”. “Haurem de reacostumar la gent a dur la mascareta quan no estiguin consumint, i serà una tasca difícil”, assegura. Considera que aquestes són “conductes promogudes per la Generalitat” perquè és qui ha fomentat aquest canvi d’hàbits en la gent jove, amb el tancament de l’oci nocturn.

“No estem disposats a acceptar cap altre tancament”

Boadas també assegura que el sector no acceptarà cap altre tancament de l’activitat. Explica que en la darrera reunió amb Salut van demanar que es preestableixin una sèrie de restriccions en cas que la pandèmia torni a evolucionar de forma negativa. Per exemple, recuperar el certificat de la covid a partir d’una determinada incidència o reduir els aforaments. El que no acceptaran de “cap manera” és que el govern torni a tancar els locals.

“Estem farts de ser els sospitosos habituals”

Lluís Torrents, membre de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya, ha explicat que -a diferència d’altres reobertures- aquesta vegada pràcticament el 100 % de les sales aixecaran la persiana quan s’aixequi el tancament, la nit de dijous a divendres. “Vam demanar que ens avisessin amb temps i, per una vegada, ens han fet cas”, subratlla. Torrents també ha reclamat que no es tornin a tancar l’oci nocturn i les sales de concerts: “Estem farts de ser els sospitosos habituals”, ha demanat. “Quan es parla de conviure amb el virus també ha d’incloure l’oci nocturn, els concerts i la cultura”, ha afegit.