La crisi del coronavirus ho ha canviat tot, els clubs tenen dubtes i reclamen solucions als problemes que ha generat la crisi sanitària. Fa setmanes que Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol, va sol·licitar una reunió dels 11 clubs catalans de Segona B (el RCD Espanyol B representat per Àngel Morales, el FC Barcelona B representat per Josep Llorca, el Sabadell, el Lleida, l’Olot, el Cornellà, l’Andorra, el Llagostera, el Nàstic de Tarragona, el Prat de Pedro Dólera i el Badalona de Manolo González) amb el president de la federació espanyola, Luis Rubiales. La reunió s’ha fet aquest dimarts via telemàtica.

 

Dubtes de tota mena

Els clubs volien resoldre de primera mà dubtes que tenen sobre el play-off a Segona A, quin model de competició hi haurà la temporada que ve a Segona B, quines subvencions federatives rebran els clubs a través del projecte Impuls 23, quins diners percebran pels drets audiovisuals o el sistema de control econòmic per als clubs de la categoria de bronze.

10 grups de 10 equips

La federació espanyola vol proposar als clubs que en la Segona B de la temporada 2020-2021 hi participin 100 equips repartits en 10 grups de 10 equips i que, si l’alerta sanitària ha desaparegut, la Lliga comenci a mitjans d’octubre.

 

 

Impuls 23

El projecte Impuls 23 és una eina que tindran els equips de Segona B i de Tercera Divisió que no tinguin un vincle (ni de filial ni de club associat) amb cap club de la Lliga de Futbol Professional. Es dotarà de diners per crear estructures de gestió professional en els clubs d’aquestes categories. El diner aportat per la federació espanyola vindrà de la comercialització de la Copa del Rei i de la Supercopa d’Espanya a més de fons propis de la RFEF.