mòbil

Una cadena de WhatsApp assegura que Google i Apple estan instal·lant una aplicació que serveix per espiar el teu mòbil aprofitant la crisi del coronavirus. És una informació falsa que les dues empreses han desmentit. En els missatges que circulen per diferents serveis de missatgeria, s’assegura que Google i Apple podrien rastrejar l’activitat de l’usuari, veure per on es mou o fins i tot si està infectat. Però són informacions falses, ja que no es tracta d’una app, sinó d’una API que no pot funcionar sense una app instal·lada al teu mòbil.

La iniciativa ja es va anunciar durant el mes d’abril, quan Apple i Google van explicar que preveien desenvolupar una tecnologia que ajudés els governs a rastrejar casos de covid-19 amb el mòbil.

Com funciona l’API que instal·len Google i Apple?

L’API que ja tenen molts usuaris instal·lada al seu mòbil és una eina que Google i Apple han començat a implantar per a la notificació de contactes per covid-19. Aquesta API només la poden utilitzar els ministeris de salut autoritzats de cada país. Les dues empreses asseguren que la informació és anònima i no fa servir el GPS del terminal.

Aquesta API no permet rastrejar la teva ubicació i totes les dades estan xifrades de manera que no es pugui espiar l’usuari.

api google apple covid-19

L’app a Espanya, per al juliol

Està previst que el Ministeri de Sanitat posi en marxa durant el mes de juliol l’aplicació per localitzar contagis de coronavirus a Espanya. La prova pilot es farà a les Canàries i servirà per veure si és efectiva per controlar el contagi del virus per l’estat.

Immuni, l’app que ja funciona a Itàlia

El govern italià ja ha posat en marxa la seva app per notificar els contactes per covid-19 amb Immuni. L’app ja es pot descarregar per Android i iOs. Està previst que les notificacions comencin a funcionar el 8 de juny i per ara ja funciona tot el sistema de menús.

Immuni app Itàlia