Des de fa un any el Mobile World Congress està catalogat pel Govern espanyol com a esdeveniment excepcional d'interès públic. Això permet a les empreses participants tenir-hi rebaixes fiscals de fins al 25%. La Fira de Barcelona, però, ara també vol obtenir rebaixes fiscals de fins al 90% per als patrocinadors de la Barcelona World Capital, la fundació que promociona la capitalitat mundial del mòbil. Això, asseguren, podria duplicar i fins i tot triplicar el volum de negoci i activitats a la ciutat. AGUSTÍ CORDÓN, director general de Fira de Barcelona "Ja són dos anys amb això amb tota la complicitat per part de quasi totes les administracions, però la veritat és que el moment que vivim és complicat i tenim un mur que és Hisenda. Hisenda no ens ha permès fins ara tenir aquesta classificació." El director de la Fira de Barcelona també reclama que s'acceleri la construcció de la Línia 9 del metro fins a l'aeroport. Això, segons Agustí Cordón, posaria fi a tots els problemes de mobilitat de congressos, com el de telefonia mòbil. "FGC, les llançadores del mateix aeroport, de la mateixa Fira, els taxistes, a vegades sistemes de tranport privats, que permeten que aquest flux es pugui fer, jo diria que la veritat és que la Línia 9 és molt important, això si tinguéssim la Línia 9, escolti, tot seria diferent." D'aquí a quatre setmanes Barcelona tindrà una nova prova de mobilitat amb el Mobile World Congress. Sobretot, tenint en compte que, aquest any, es farà simultàniament als recintes de Gran Via i de Montjuïc.

Actualment les empreses que participen en el Mobile World Congress tenen una rebaixa fiscal de fins al 25%, ara però Fira de Barcelona vol que també hi hagi incentius per als patrocinadors de la Mobile World Capital Barcelona.

Ho ha reclamat el director general de Fira de Barcelona i vicepresident de la MWCapital, Agustí Cordón, que ha afegit que, tot i que hi ha acord amb les administracions, Hisenda no dóna el vistiplau a aquesta rebaixa, que arribaria al 90% i l’equipararia als casos de les donacions.

Cordón també ha aprofitat per demanar una acceleració de la construcció de la Línia 9 del metro fins a l’aeroport. Ha assegurat que això posaria fi a tots els problemes de mobilitat que generen congressos com el de telefonia mòbil.