El Consell de Garanties Estatutàries, òrgan consultiu de la Generalitat, ha dictaminat que és il·legal limitar l’obertura de dies festius a vuit. Amb aquesta resolució sobre la taula, CiU i ERC s’han afanyat a incloure els 10 dies festius en la proposició de llei d’horaris comercials, a través d’una esmena transaccionada entre les dues forces polítiques. Aquesta proposició de llei blindarà els horaris comercials i el període de rebaixes. Segons el Departament d’Empresa i Ocupació s’espera que la proposició sigui d’aplicació immediata i que s’aprovi a finals de mes, mentre no s’enllesteix la nova llei catalana de comerç.

Actualment la llei catalana del comerç es troba suspesa pel Tribunal Constitucional per envair competències en aquesta matèria. Amb la nova regulació es posarà fi a conflictes com els viscuts aquests darrers dies amb l’avançament de les rebaixes d’hivern per part d’algunes grans marques.

Dos dies de lliure elecció pels ajuntaments

La tria dels dos nous dies d’obertura quedarà a mans dels ajuntaments. La mesura compta amb el suport de Pimec Comerç i la Confederació de Comerç de Catalunya.