Les parets de l’estació de metro de Ciutadella – Vila Olímpica, de la Línia 4, han canviat de cara. El vestíbul, els accessos, les andanes i els passadissos de l’estació -una superfície de 1.200 metres quadrats- s’han cobert amb panells blancs i blaus de material fenòlic, resistent i fàcil de netejar. L’objectiu és reduir l’incivisme i facilitar-ne el manteniment.

Els treballs, que van començar a l’octubre, han durat tres mesos i han rebut un pressupost de 85.000 euros. Els colors escollits per a la rehabilitació, el blanc i el blau, estan inspirats en la tradició marinera. Durant aquest temps, l’estació ha estat oberta en l’horari habitual i només se n’han hagut de tancar temporalment els dos accessos, de forma alternativa.

L’estació, inaugurada l’octubre de 1977, es va reformar per les Olimpíades de l’any 1992, però des de llavors no s’hi havia fet cap més manteniment. El principal problema eren les parets de guix, un material que, segons TMB, no s’utilitza en cap altra estació per la dificultat que suposa la conservació. En el cas de Ciutadella – Vila Olímpica, la superfície es va omplir de grafits, una imatge de la qual molts veïns estaven farts.

L’estació registra actualment una entrada de 8.000 persones els dies feiners, i entre 12.000 i 15.000 durant l’època estival.