Una d'aquestes passarel·les que garanteixen l'accés gratuït i lliure al centre cultural es convertirà durant 5 dies en la passarel·la del 080. Tant l'àrea d'accés restringit als professionals com la del públic estaran situades a dalt per evitar malmetre les runes. El certamen obligarà a tancar durant tota una setmana el Born per adaptar l'espai a les necessitades d'aquesta cita amb la moda barcelonina. Un repte que no serà fàcil. "És una aposta plaent però a nivell de treball i de treball i de construcció precisa un esforç molt gran per part de tots els equips que hi treballen." En aquesta edició hi haurà 34 desfilades, dues més que a l'anterior. Entre els dissenyadors que hi participen per primer cop o que feia molts anys que no venien, hi ha Sita Murt, Txell Miras i Oscar Leon. Repetiran dissenyadors com Justicia Ruano o Josep Abril, que és un dels clàssics d'aquesta passarel·la. També hi seran presents grans firmes com Desigual o Custo. MIQUEL RODRÍGUEZ gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda "L'aposta respecte la creació i els nous talents és total, però el que no podem des de cap punt de vista és ni donar l'esquena, ni deixar de banda justament en els que més llocs de treball donen a casa nostra, dels que més facturació fan, els que més internacionalitzen el nostre país." Però la desfilada estrella serà la de la cloenda, a càrrec d'Isabel i Ruben Toledo, que per primer cop visitaran el 080. I Mango tornarà a obrir el certamen. En la inauguració també es presentarà en exclusiva un nou model de cotxe de Seat, que és un dels patrocinadors.

La part alta d’El Bon Centre Cultural es transformarà en un gran escenari de moda. La passarel·la 080 Barcelona Fashion transcorrerà per la zona de les balconades d’El Born Centre Cultural i, per tant, a la zona de les runes no hi haurà cap activitat relacionada amb el certamen. Hi haurà una única passarel·la de 156 metres de llarg i a l’altra balconada s’hi situarà l’àrea comercial del certamen. L’organització ha admès que ha estat un gran repte adequar aquest espai i ha confirmat que ja s’ha triat un nou escenari per celebrar l’edició d’estiu, i no serà El Born Centre Cultural.

La dissenyadora que va vestir Michelle Obama, al 080

Enguany hi haurà les desfilades de 34 dissenyadors, tant d’empreses internacionals com de dissenyadors més emergents. Destaca la presència d’una dissenyadora molt reconeguda a escala internacional. Es tracta de la cubana Isabel Toledo, que tindrà l’honor de tancar la passarel·la. Toledo va veure com el focus de la premsa internacional posava l’ull sobre els seus dissenys quan Michelle Obama va triar un dels seus vestits per a la presa de possessió del president Barack Obama.

Tornen Txell Miras i Sita Murt

Una de les novetats d’aquesta edició és que s’hi podran veure les peces de Txell Miras i Sita Murt, dues clàssiques de les primeres edicions del certamen. També destaca la presència de Georgina Vendrell – Manuel Cruz Castillo i Oscar León.

Com ja és habitual, les grans marques catalanes amb més projecció internacional estaran en aquesta mostra de moda. Mango tornarà a ser l’encarregada d’obrir el 080. També hi presentaran les darreres col·leccions Custo Barcelona i Desigual. “El 080 mai no serà una passarel·la comercial, perquè apostem pels nous talents”, ha assegurat Miquel Rodríguez, gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda. Rodríguez ha afegit que no es pot donar l’esquena a les grans empreses catalanes, que “donen molta feina i tenen gran projecció internacional”.

El 080, en números

La 13a edició costarà 1.255.000 euros. D’aquests, el 70% es pagaran amb diners públics i la resta amb l’aportació dels patrocinadors. Es preveu que la facturació arribi als 2.800 milions d’euros, un 8% més que l’edició del juliol passat. El pronòstic de visitants és igualar les 30.000 persones que van passar per l’edició anterior.

Els russos vindran a fer negoci

Per primera vegada se celebrarà una trobada comercial entre 15 empreses russes que arribaran al certamen per comprar peces de roba de marques catalanes. Unes empreses de les quals no ha transcendit el nom, però que tenen gran interès a exportar els seus productes fins a Rússia. La trobada se celebrarà el 30 de gener.

Més de 200.000 visites al web del 080

Durant el 2013 el web del 080 Barcelona Fashion ha rebut més de 200.000 visites de diversos punts del món. El 60% es fan des l’estat, el 10% provenen dels Estats Units i en la mateixa proporció d’Anglaterra. Per darrere trobem l’interès d’usuaris d’Anglaterra, França, Mèxic, Colòmbia i Rússia.