Són els articles de moda que marcaran la campanya de primavera/estiu. Fins demà, s'ofereixen en primícia a l'Expohogar, el saló de la bijuteria i complements de moda, regal i decoració. És el sector que aquest any dóna el tret de sortida al calendari anual de la Fira de Barcelona. La propera gran cita, la que reuneix més congressistes a la ciutat, és el Mobile World Congress. Un any més, el saló de la telefonia tornarà a ser de xifres rècord: s'hi reuniran 1.800 empreses i s'hi esperen fins a 75 mil visitants. Però a banda de l'oferta tecnològica, el saló també tindrà visites de luxe: els fundadors de Facebook i WhatsApp. Però aquest moment no arribarà fins a finals de febrer. El Mobile s'inaugurarà el dia 24 i per primera vegada ocuparà els dos recintes de la Fira: el de Gran Via i el de Montjuïc. L'Expohogar i el Mobile enceten un 2014 ple de salons. En total, la Fira n'organitza 55. Entre ells, dos de nous. A finals d'abril, s'inaugurarà el Handmade Festival, dedicat a la creativitat manual i al maig, arriba des de París, el Denim by Premiere Vision. És el saló professional líder de la roba texana i, per primer any, deixa de celebrar-se a França per venir a la ciutat. La resta de l'any, la Fira donarà cita a altres sectors com l'immobiliari amb el Barcelona Meeting Point, el SIL amb la Logística i la Manutenció o el Saló del Còmic i del Manga. En l'àmbit de la salut, també acollirà el Congrés Europeu de Cardiologia on es preveu que es reuneixin 30 mil congressistes. Una altra aposta per aquest 2014 és avançar posicions cap a l'exterior. La Fira participarà al saló de l'automòbil i de la Joieria que se celebrarà a Qatar i a l'Smart City de Kyoto. Amb tot plegat, es preveuen recaptar 120 milions i mig d'euros, uns 3 milions més més que el 2013.

El saló que ha obert el calendari anual de 2014 ha estat Expohogar

. Fins aquest dilluns, s’hi exposen articles de bijuteria i complements de moda, regal i decoració. Són els que, segons els experts, marcaran la temporada de primavera/estiu. De fet, el director del saló, Josep Alcaraz, assegura que seran “un èxit segur de vendes”.

La propera cita de la Fira serà el Mobile World Congress, que començarà el 24 de febrer. Enguany, el saló de la telefonia mòbil ocuparà els dos recintes firals (el de Gran Via i el de Montjuïc) i es preveu que reuneixi 75.000 visitants.

Les novetats de 2014

Com a novetat, al mes d’abril la Fira inaugurarà, per primera vegada, el Handmade Festival, dedicat a la creativitat manual i, a finals de maig, el Denim by Premiere Vision. Fins ara, el saló líder en el sector de la roba texana s’ha celebrat a París, però aquest 2014 la Fira el traslladarà a la ciutat.

Una altra de les apostes és avançar posicions cap a l’exterior. Per això, la Fira participarà en l’organització del Saló de l’Automòbil i de la Joieria de Qatar i en la de l’Smart City de Kyoto.

En total, 55 salons

Com cada any, la Fira seguirà acollint el Saló del Còmic i del Manga; el SIL, dedicat a la logística i la manutenció; el Barcelona Meeting Point, i el Congrés Europeu de Cardiologia, entre d’altres. El repte d’aquest any és recaptar 120,5 milions d’euros, tres més que el 2013.