La major permissibilitat a l’Eixample -si ho comparem amb Ciutat Vella- a l’hora de deixar obrir-hi establiments hotelers ha empès moltes cadenes a fixar com a objectiu aquest districte, igualment cèntric. Enguany s’hi preveu la inauguració d’almenys cinc hotels, una desena en el global de la ciutat, cosa que suposarà més de 1.500 noves places i 800 habitacions. Entre aquests cinc, dos pertanyen a H10 i un tercer, a Praktik Hotels. Aquest últim, de nom Bakery, se situarà al número 279 del carrer de Provença. Obrirà a l’abril i tindrà al·lusions al món del pa.

L’allau, però, no s’atura aquí, i ja hi ha plans per a més obertures fora de Ciutat Vella. La més destacada, probablement, és la que es produirà en el termini de dos anys a l’antiga seu de la direcció de Seguretat Ciutadana (passeig de Pujades, 11-13), ocupada encara per Interior, que ha adquirit Motel One. Una operació amb la qual la cadena alemanya prepara el desembarcament a l’estat espanyol. La compra, feta durant una subhasta realitzada a l’octubre, va servir perquè la Generalitat es desprengués d’immobles i obtingués liquiditat. L’hotel de Motel One, que, segons avança el diari ‘El País’, serà de grans dimensions, ja que albergarà 300 habitacions, ocuparà una superfície de 7.200 metres quadrats, amb quatre plantes i un soterrani.

Un altre edifici que havia acollit una institució oficial seguirà els mateixos passos. Aqua ha comprat la que va ser seu de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), posteriorment venuda a l’asseguradora Zuric, per destinar els 7.000 metres quadrats a obrir-hi el segon establiment hoteler que el grup tindrà a Barcelona, després de l’Ohla Hotel, a la via Laietana. L’immoble s’ubica al número 289 del carrer de Còrsega, a la Dreta de l’Eixample.

En aquest barri, el grup Princess pensa inaugurar aviat el que serà també el segon hotel -de quatre estrelles- a la ciutat de la companyia. Per 15 milions d’euros ha adquirit a Roger de Llúria amb Casp les oficines de Cahispa, empresa d’assegurances que va fer fallida. Princess reformarà la finca, de 8.000 metres quadrats, per tal que pugui disposar de 120 habitacions.