La 16a edició de l’European Supply Chain & Logistics Summit, que se celebrarà al Palau de Congressos del 16 al 18 de juny de 2014, arriba a Barcelona després de passar per ciutats com Berlín l’any passat, Amsterdam, Frankfurt o Praga. En el congrés hi participaran una cinquantena de ponents internacionals, a més de gerents d’empreses com Nike, Burger King, Walt Disney, IBM o Unilever. Un aspecte positiu d’aquest esdeveniment que beneficiarà l’economia del país és que, durant el congrés, es promouran reunions entre empreses catalanes i estrangeres.

La capital catalana vol esdevenir una ciutat de referència en matèria de logística, com ho són ports com Rotterdam, a Holanda, o Hamburg, a Alemanya. El director del congrés, Chris Chapman, ha explicat que s’ha escollit Barcelona per les infraestructures de les quals disposa, com el port, l’aeroport o el corredor mediterrani. En aquesta línia, la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha dit que ajudarà Barcelona a consolidar-se com a “porta d’entrada del sud d’Europa i de la Mediterrània”. Chapman ha remarcat que, tot i que la idea inicial era celebrar-lo durant dos anys, no es descarta allargar-ho.

Tot i que l’edició d’enguany no coincidirà amb el Saló Internacional de la Logística, que tindrà lloc del 3 al 5 de juny al recinte firal de Montjuïc, es planteja la possibilitat que puguin confluir a partir de 2015, per tal de crear sinergies.