Una setmana després que els Encants del Mercat de Sant Antoni tanquesin les portes per les restriccions del coronavirus, els venedors mantenen l’esperança de tornar a obrir aviat. En ocasions anteriors havien pogut obrir amb l’espai perimetrat en diverses seccions. En aquesta ocasió, però, tot i establir zones que no superaven els 400 metres quadrats, no ha estat així.

Pocs dies després d’haver de tancar, i amb la col·laboració de l’Institut de Mercats, l’Associació de Venedors dels Encants de Sant Antoni ha fet arribar al Procicat una petició acompanyada d’un informe tècnic per tal que els permeti obrir amb limitacions.

Tenim vuit seccions d’uns 360 metres quadrats, amb accessos independents des del carrer, control d’aforament i molta ventilació.”
Joan Mestre, president de l’Associació de Venedors dels Encants de Sant Antoni

Els paradistes expliquen que ja han limitat l’espai amb tanques abans i havia funcionat. En aquest sentit, no entenen per què aquesta vegada és diferent. Insisteixen que més de 300 famílies es veuen afectades per aquest nou tancament i molts no saben si podran continuar amb el negoci si les coses no canvien.

Afectació als comerços dels entorns

La Carme Bernaus és paradista als Encants i també té un establiment al barri. Explica que aquest tancament afecta als comerços dels entorns del mercat: “Els petits comerços del barri també pateixen el fet que nosaltres estiguem tancats perquè hi ha menys afluència“.

En espera de novetats per part del Procicat, de moment la realitat per als comerços d’aquest espai és que no poden reprendre l’activitat, com a mínim, fins al 25 de gener. De moment, alguns botiguers han activat la venda en línia i ofereixen la possibilitat de dur-la a casa amb un ciclista de l’empresa Riders Solidaris.