La branca financera de l’entitat nacionalitzada CatalunyaCaixa, Catalunya Banc, preveu acomiadar 2.453 treballadors amb la indemnització mínima que marca la llei (20 dies per any treballat) durant aquesta tardor. Fonts sindicals afirmen que la segona reunió prèvia a la presentació de l’ERO ha acabat sense cap apropament entre les parts i acusen l’empresa de no tenir predisposició a negociar.

Els sindicats reclamen que els acomiadaments i els tancaments d’oficines es facin de forma progressiva fins a finals de 2015 (durant el termini que fixa Brussel·les per fer la reestructuració) i demanen un compromís per mantenir la plantilla aquest any, ja que asseguren que els empleats estan fent un esforç treballant en circumstàncies molt adverses.

Una altra reclamació dels representants dels treballadors és que aquests puguin acollir-se a baixes voluntàries, canvis geogràfics o reduccions de jornada, així com que la direcció “faciliti” la sortida als més grans de 55 anys. La propera reunió per negociar se celebrarà el proper dilluns, 26 d’agost.

Les Confederacions de Sindicats Independents de Caixes d’Estalvis (Csica) han elaborat un informe segons el qual l’ERO de Catalunya Banc costarà a l’estat 400 milions d’euros, que se sumen al diner públic que ja es va invertir en rescatar l’entitat. Fonts del Csica calculen que la partida més gran correspondrà a les indemnitzacions per acomiadament, que poden ascendir a 200 milions d’euros.