Alba García, que també és experta en polítiques públiques sobre la dona, assegura que les dones són les que estan patint més els efectes de la crisi econòmica. García denuncia que la crisi i les retallades tenen un efecte encara més pervers per a les dones perquè, d’una banda són les que tenen contractes més precaris, temporals i a temps parcial, i per una altra, estan assumint les càrregues socials que l’administració deixa de gestionar amb les retallades de l’estat del benestar.

La responsable sindical ha explicat que l’any passat CCOO de Catalunya va atendre uns 60 casos d’assetjament sexual a la feina, encara que assegura que els casos reals són molts més, i ha lamentat que no existeixi un registre oficial de persecucions laborals.

Pel que fa a les dades, les dones encara cobren de mitjana un 24% menys que els homes per una mateixa feina. La taxa d’atur entre les dones de 16 a 19 anys a Catalunya és del 72,6% i entre les que tenen de 20 a 24 anys frega el 43%. Les dones també són majoria en l’economia submergida, que García xifra en un 20% de tota l’activitat econòmica.

García, que va prendre possessió del càrrec de secretària de la Dona de CCOO a Catalunya fa dos mesos, critica que els governs central i de Catalunya estan retallant drets en nom de la crisi i afegeix que, cap crisi justifica retrocessos ideològics perquè estan retallant drets des d’un model conceptual ideològic i no per racionalitzar la despesa.