560.000 llocs de treball són els que s'han destruït durant la crisi econòmica. Aquesta és la conclusió de l'Informe de destrucció d'ocupació que avui ha presentat UGT. L'informe té en compte el període entre els anys 2007 i 2013 i agrupa tant les dades del Règim General de la Seguretat social com les d'autònoms. Per sectors, el més afectat és el de la construcció seguit del de la indústria, amb gairebé la meitat de destrucció, i l'agricultura. El sector menys afectat és el de serveis, tot i que té un gran impacte en l'economia. Segons UGT la davallada d'aturats a l'estiu no és un símptoma de millora econòmica. CAMIL ROS "Les dades macroeconòmicques ens enganyen. El miratge de l'estiu... no hi ha inici de recuperació econòmica". Per UGT les bones dades de l'exportació i els contractes estiuencs ajuden a frenar la pèrdua de llocs de treball però no n'hi ha prou. El sindicat fa una crida a fer un un pacte basat en la indústria i el turisme, els sectors capdavanters a Catalunya.

Segons l’informe de la Unió General de Treballadors, a l’estiu de 2007 (l’inici de la crisi) existien a Catalunya 3.363.531 llocs de treball i el mes de juny de 2013 la xifra s’havia reduït fins als 2.812.072. La destrucció d’ocupació ha estat, en total, de 567.099 llocs de treball, que suposen el 16,86% del total i, un any després de la reforma laboral, es continua destruint ocupació al mateix ritme.

El secretari de Política Sindical de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha afirmat que la reforma del mercat de treball, així com les retallades, “han estat injustes i condemnen, en un futur proper, a tornar a la realitat del segle XIX, més que no pas a la del segle XXI”.

Per sectors, la crisi ha estat especialment crua en la construcció, on s’ha destruït el 57,5% de l’ocupació (un total de 227.816 llocs de treball). És, per tant, el sector que pateix més la crisi, tant en percentatge com en nombre absolut. Rere la construcció ve la indústria, amb la desaparició de 171.318 llocs de treball, que suposen un 28,1% del sector. D’altra banda l’agricultura, malgrat tenir poc pes en el conjunt, com a sector ha perdut un 24,5%, és a dir, 10.667 llocs de treball.