Llogat. És el cartell que soprèn els barcelonins que aquests dies passen per davant la històrica botiga el Palacio del Juguete, al costat de la Catedral. Va ser fundada l'any 1936 i des de llavors no ha deixat de vendre joguines. Ara, però, canvien de local. Ho fan perquè a partir de 2015 haurien de pagar 30.000 euros mensuals de lloguer, un preu massa elevat que és fruit de l'aplicació de la llei d'arrendaments urbans. XAVIER BANCHS, soci del Palacio del Juguete "Nosaltres no podem assumir seguir venent joguines. saps que passa? que nosaltres fa molt temps que ho sabíem això. Nosaltres fa 20 anys, amb això de la LAU, ja sabíem que avanç del 15 ens havíem d'anar.ens hem anat mentalitzant, hem sabut mes o menys que per aquestes dates en havíem de marxar i el temps passa molt depresa". Al seu lloc hi anirà una multinacional de sabates italianes. I El Palacio del Juguete se situarà molt a prop, al carrer de Capellans.

Aquest dimarts el diari ‘El Punt Avui’ ha avançat que la botiga Palacio del Juguete deixarà el local que va obrir el 1936 al carrer dels Arcs, al barri Gòtic. Els propietaris de l’establiment marxen perquè quan s’actualitzi el lloguer, tal com preveu la llei d’arrendaments urbans per al gener de 2015, el propietari del local es demanarà 30.000 euros de lloguer al mes. Davant la previsió de no poder pagar aquesta quota, el Palacio del Juguete es traslladarà al carrer de capellans.

On fins ara hi havia aquesta botiga emblemàtica s’hi instal·larà la multinacional de sabates italianes Geox, que té previst remodelar l’antiga façana. El local disposa de 250 metres quadrats i, per contra del que els passa a altres botigues històriques, els propietaris asseguren que el negoci funciona i que tenen força clients, també turistes. El mes passat, ESADE va alertar que el 35% dels comerços de la ciutat, entre els quals n’hi ha molts d’emblemàtics, es veuran afectats per l’entrada en vigor de la Llei d’arrendaments urbans.