Entre les 5 i les 6 de la tarda els vaixells que aquesta matinada han atracat al port han anat marxant i han deixat enrere el cap de setmana amb més afluència de passatgers de tot l'any. Des de divendres han passat per la ciutat 14 vaixells i més de 57.000 visitants. De fet, avui ha estat el dia que n'hi ha hagut més. I això s'ha notat aquest matí als accessos al Port. En alguns moments el pas pel Pont de la Porta d'Europa s'ha limitat exclusivament als creueristes. Bona part d'aquestes aglomeracions s'han produït perquè molts barcelonins s'han apropat al port per veure i fotografiar l'Oasis of the Seas. Aquests curiosos no sabien, però, que el vaixell de creuers més gran del món va salpar ahir. "Ah, no es aquel?" "Massa gent. No ens han deixat passar de la rampa. No hem pogut veure res de res." Els 30.000 passatgers que han passat avui pel Port també han provocat inevitablement aglomeracions de trànsit, que han afectat sobretot el transport públic i per tant, també als turistes. "Mucho jaleo. Por eso venimos con las maletas en la mano porque teníaamos que esperar el bus una hora y pico y hemos venido andando." I el que havia de ser un bon dia de negoci per als taxistes, s'ha convertit en un matí de cues que en molts casos han superat els 30 o 40 minuts. JOSÉ MORENO, taxista "De buen día. Cuanto más rato pierdes en entrar, menos haces." ANTONIO PORRA, taxista "Cuando hay tanta caravana sale más rentable estar fuera y hacer carreras mas cortas. Se gana más." Tot i aquests contratemps els creuers generen activitat a la ciutat. De fet, aquesta setmana que ve, Barcelona acollirà per primera vegada el congrés de creuers del Mediterrani més important de l'estat espanyol, en què s'esperen més de 3.000 professionals del sector.

Des de bon matí, s’han format cues de vehicles i taxis a l’accés de la termial de creuers del port. A més, molts barcelonins curiosos s’han volgut acostar al port per veure els vaixells que hi ha atracats.

Fins i tot, alguns encara buscaven l’Oasis of the Seas, el vaixell més gran del món, que va salpar aquest dissabte al vespre. Per regular la mobilitat, la policia portuària ha restringit l’accés només per als creueristes.

Aquest és un dels símptomes de l’arribada de 29.570 passatgers només aquest diumenge. La majoria dels vaixells que han atracat al port no fan escala sinó que han acabat una ruta o es preparen per salpar de nou. Entre aquest divendres i diumenge, 14 grans vaixells recalaran a Barcelona i hi portaran prop de 58.000 viatgers. Per aprofitar aquesta punta de visitants, els comerços podran obrir tot el dia.

El sector dels creuers es reuneix a Barcelona aquesta setmana

Més de 3.000 professionals de la indústria creuerística es reuniran a la fira Seatrade Med 2014, que tindrà lloc al recinte firal de la Gran Via entre el 16 i el 18 de setembre. Serà el primer cop que el congrés més important de creuers del Mediterrani se celebra a l’estat espanyol.