GABRIEL JENÉ president de Barcelona Oberta "Des de Barcelona Oberta, la selecció de dies en funció dels creueristes i esdeveniments a la ciutat no la compartim. El creuerista impacta en titulars, 50.000 creueristes són paraules majors, però el creuerista ve dirigit, amb poc temps, s'ha demostrat que es belluga molt per l'àrea de la Rambla, li costa passar de la plaça de Catalunya i van dirigits per operadors turístics a destinacions molt concretes de compra. Hi ha hagut persones que han dit que aquestes obertures no han tingut l'èxit que tots esperàvem. Evidentment perquè ens han fet plegar a les sis de la tarda, si hagués estat fins a les vuit o les nou del vespre n'hauríem gaudit tots i hauríem tingut unes altres perspectives respecte del balanç."

L’agrupació comercial Barcelona Oberta valora positivament els 10 diumenges d’obertura comercial que l’Ajuntament ha autoritzat aquest estiu com a “prova pilot”. Així ho ha afirmat aquest divendres Gabriel Jené, el president d’aquesta agrupació comercial del centre, que ha recordat que els hàbits de compra no canvien de forma immediata i que “cal adaptar-se per consolidar les vendes els diumenges.” Pel que fa a les persones que han negat que els diumenges d’obertura hagin funcionat, Jené admet que les xifres no han estat del tot bones com a conseqüència de l’horari de tancament: “ens han fet plegar a les sis de la tarda, si hagués estat fins al vespre hauríem tingut altres perspectives respecte del balanç.”

D’altra banda, el president de Barcelona Oberta ha dit que no estan del tot d’acord que l’acord d’horaris comercials s’adreci als turistes (molts dels quals vénen en creuer). Gabriel Jené ha afirmat que, tot i que les dades d’arribada de creueristes són molt vistoses, això no es tradueix en compres: “el creuerista ve dirigit, amb poc temps i es belluga molt per l’àrea de la Rambla.” Jené ha dit, a més, que aquest públic no es reparteix per la resta de districtes de la ciutat. Aquest és un dels objectius de l’associació, que considera que els eixos perifèrics haurien d’obrir més en diumenge per diversificar l’oferta turística i comercial de la ciutat.

Pel que fa al balanç que aquest mes d’octubre l’Ajuntament té previst fer amb els representants dels comerciants, el president de Barcelona Oberta ha afirmat que no hi ha cap data prevista per a la reunió: “li vaig preguntar a l’alcalde i va afirmar que aquest no era el moment de fer una revisió, sinó un balanç. Espero que convoquin totes les parts i pensant en tothom, no només en àrees de compra turístiques, sinó amb ganes que el turisme arribi a tota la ciutat”, ha conclòs.