Des de primera hora del matí el trànsit de vehicles, i sobretot de taxis, és continu al port. L'activitat es concentra a les terminals A i B, que funcionen simultàniament per embarcar els passatgers de l'Oasis of the Seas. Un cop a dins, els creueristes comencen a visitar aquest colós del mar. Les millors vistes són a la coberta i per això la majoria hi accedeix amb la càmera o el mòbil a la mà. Entre els grans reclams d'aquest buc hi ha el Central Park, un gran espaiobert amb més de 12.000 plantes naturals o el "boardwalk", una zona familiar de passeig inspirada en el clàssic moll de fusta de Coney Island. Per dins i per fora la comoditat i el luxe estan garantits. "Estic amb la sensació que és impresionant. Fa poca estona que som a dins però estem gaudint de tot ell." "Ja hem fet alguns creuers amb les amigues, però trobo que aquest és espectacular i només acabo d'entrar." Aquesta és la primera visita d'aquest gran buc de a Europa. L'elecció de Barcelona per part de Royal Caribbean no és casual. De fet la ciutat també serà el port base a la primavera de l'altre vaixell insígnia de la companyia: l'Allure of the Seas. BELÉN WANGÜEMERT, directora general de Royal Caribbean a Espanya "El mercat americà és el mercat principal en el que nosaltres operem i és on tradicionalment hi destinem els nostres vaixells nous, la següent escala per ordre dimportància és Europa, és la conseqüència natural." La visita de l'Oasis serveix també per posar a prova les intal·lacions del port abans de l'arribada del seu germà bessó. SIXTE CAMBRA, president del Port de Barcelona "El que s'estigui produint sense incidents i d'una manera positiva des dels punt de vista de les operacions, això s'ha d'agrair als professionals." Amb la d'avui aquest vaixell farà tres sortides des de Barcelona. La seva estrena al port de la ciutat ha estat un èxit, l'ocupació és total i el 20% del passatge és espanyol. El port estima que l'Oasis of the Seas portarà a la ciutat més de 37.000 passatgers, que deixaran a la ciutat més de 4 milions d'euros.

L’Oasis of the Seas pot arribar a portar a bord més de 8.700 persones, entre passatgers i tripulació, cosa que el converteix pràcticament en una ciutat flotant. Amb 362 metres d’eslora i 65 metres d’alçària sobre el mar, és el vaixell més gran del món.

Els 6.318 passatgers que pot transportar hi trobaran la piscina de salts més profunda en alta mar, el primer parc ubicat dins d’un vaixell, que té 12.000 plantes naturals i uns cavallets de fira.

El creuer va salpar a principis de setembre des dels Estats Units. Aquesta tardor farà tres sortides amb Barcelona com a port base. L’Oasis of the Seas iniciarà dues rutes de cinc nits pel Mediterrani i una ruta de set nits fins a Rotterdam. Després d’una revisió rutinària, el 14 d’octubre llevarà àncores cap al Carib de nou.

El germà bessó de l’Oasis of the Seas, l’Allure of the Seas arribarà a la ciutat la primavera de 2015 per iniciar rutes amb sortida i arribada a Barcelona. Així, Barcelona es consolida com el primer port de creuers d’Europa i del Mediterrani. En el rànquing mundial, queda en quarta posició, només darrere dels grans ports de Florida (els Estats Units).

Cap de setmana intens al port

Amb l’arribada de l’Oasis of the Seas, aquest serà el cap de setmana amb més activitat de creuers al port de Barcelona enguany. Entre aquest divendres, 12 de setembre, i aquest diumenge, s’espera l’arribada de 57.770 creueristes. El port de Barcelona preveu que diumenge sigui el dia més massiu, amb 29.570 passatgers.