Aquesta tanca marca la separació entre l'espai públic i el moll de Pescadors. Els ciutadans i turistes que hi volen accedir topen amb aquesta prohibició i han de girar cua. Aquest projecte canviarà la fesomia de tota aquesta zona que fins ara ha viscut d'esquena a la ciutat. Per aquí hi haurà un gran passeig que arribarà fins al moll de Pescadors, una zona que guanyarà un gran espai obert al públic. Tot plegat serà una realitat després d'anys de converses entre l'Autoritat Portuària i la Confraria de Pescadors, que finalment van segellar un acord l'any 2007. Els pescadors, satisfets que finalment s'executin les obres, creuen que el projecte arriba tard. JOSÉ MANUEL JUÁREZ, patró major de la Confraria de Pescadors de Barcelona "Feia molta falta, ja havíem arribat en un moment de deixadesa absoluta, estàvem deixats de la mà de Déu. Ens hauria agradat que hagués estat acabat després de les olimpíades, calculàvem que en tres o quatre anys estaria acabat. Com veieu n'han passat 24." Segons ha confirmat la Confraria, el projecte s'executarà per fases durant quatre o cinc anys, per tal de no interferir en l'activitat pesquera. Es preveu enderrocar l'actual llotja i fàbrica de gel per construir-ne unes de noves més modernes, que s'ubicaran a la vora del magatzem de xarxes i que també inclouran un restaurant. A l'espai buit de la llotja s'hi construirà un aparcament. Aquesta reestructuració permetrà accedir fins a la torre del Rellotge. A més, es crearà una passarel·la elevada perquè els ciutadans puguin observar l'activitat pesquera. JOSÉ MANUEL JUÁREZ, patró major de la Confraria de Pescadors de Barcelona "Sobretot el barceloní. Sembla que tothom ho enfoca al turisme de fora i crec que d'això n'ha de gaudir la gent de la ciutat, per mi és clau." Demà es col·locarà la primera pedra de tota la renovació que s'ha de produir en aquesta zona del Port Vell, però des de mitjan mes de juny ja avancen les obres de la nova fàbrica de gel.

L’obra començarà després d’anys de debat entre la Confraria de Pescadors i l’Autoritat Portuària, que finalment van segellar un acord el 2007. No va ser fins quatre anys més tard, però, que l’Ajuntament va donar via lliure al projecte. Aquest dilluns finalment començarà a materialitzar-se la remodelació de la zona pesquera del Port Vell, és a dir, el moll de Pescadors i de Balears.

El patró major de la Confraria de Pescadors de Barcelona, José Manuel Juárez, assegura que feia molta falta aquesta reforma perquè “havíem arribat a un moment de deixadesa absoluta”. De fet, afegeix Juárez, “ens hauria agradat que hagués estat acabat després de les olimpíades, calculàvem que en tres o quatre anys estaria acabat, però n’han passat 24”.

El projecte de remodelació

Segons ha confirmat la Confraria, el projecte s’executarà per fases durant quatre o cinc anys, per tal de no interferir en l’activitat pesquera. Es preveu enderrocar els actuals edificis de la llotja i de la fàbrica de gel per construir-ne de nous i més moderns, que s’ubicaran a la vora del magatzem de xarxes i s’hi inclourà un restaurant. A l’espai buit de la llotja s’hi construirà un aparcament.

Aquesta reestructuració permetrà al públic passejar fins a la torre del Rellotge. A partir d’allà, es crearà una passarel·la elevada perquè els visitants puguin observar l’activitat dels pescadors sense interferir-hi i arribar, a través d’aquesta passarel·la, a l’edifici on hi haurà el restaurant i la nova llotja.