És la primera parada per a la majoria dels creueristes. El Bus Turístic els espera només baixar del vaixell. Tenen poques hores per visitar la ciutat i van contra rellotge. "Només quatre hores, no tenim gaire temps." "Farem una mica de turisme i visitarem els llocs més coneguts del centre i esperem poder prendre un cafè a la Rambla." "Potser anirem una mica a comprar coses i seure i prendre un cafè." "Estem de vacances amb les amigues, no sabem què volem visitar. Ho volem veure tot." Aquest matí al port hi han arribat quatre grans creuers i un altre ho farà aquesta tarda. En total 6 vaixells que sumen més de 15.500 passatgers. D'aquesta manera comença un cap de setmana d'activitat intensa al Port, que a més, coincidirà amb l'arribada, demà, de l'Oasis of the Seas, el vaixell més gran del món, Té capacitat per a més de sis mil persones. El dia de més intensitat, però serà diumenge, amb 29.500 creueristes. Es tancarà així una temporada amb bones perspectives de cara a l'any que ve amb més vaixells que iniciaran o finalitzaran l'itinerari a la ciutat. Segons Turisme de Barcelona, aquests creueristes gasten més que els que hi fan escala, amb una despesa mitjana de 114 euros diaris.

Aquest divendres es dóna el tret de sortida al cap de setmana amb més moviment al port de la ciutat de l’any, amb 57.770 passatgers. Són xifres quasi de rècord, gràcies en part, a l’arribada imminent de l’Oasis of the Seas, considerat amb l’Allure of the Seas el vaixell més gran del món perquè pot transportar més de 6.000 passatgers. El Port de Barcelona estima que serà diumenge el dia que concentri més moviments de viatgers, amb 29.570 persones.

Durant el primer semestre d’aquest 2014, s’han registat fins a 946.331 creueristes, el que suposa un 9% menys. La raó és la reducció de les escales al port, que se situen al voltant de les 800. Però des del Port de Barcelona preveuen que el 2015 i el 2016 tornaran a créixer els creueristes i s’aribarà a xifres anuals de 2,6 milions de viatgers (2013).

Els comerços obriran diumenge

El nou calendari de 2014 va preveure quatre festius nous amb obertura comercial que cada ajuntament ha triat en consens amb el sector. Diumenge, 14 de setembre és el darrer dels nous festius en què els comerciants tindran la possibilitat de treballar i aprofitar l’alta afluència de creuristes que hi haurà a la ciutat. A banda d’aquesta data, els comerços van obrir el 30 de març, pel saló Alimentaria; el 18 de maig, amb una altra punta de creueristes; i el 29 de juny, coincidint amb el Pride Barcelona.