Els diputats Jordi Albert (ERC), Pol Gibert (PSC-Units), Yolanda López (CatECP) i Vidal Aragonés (CUP) han explicat que treballen amb la intenció que se sumin a aquesta proposta de resolució els grups de Cs i JxCat, que també van participar en la primera reunió amb els treballadors. Els grups parlamentaris proposen una resolució que plantegi que a “futures i presents adjudicacions” Aena s’encarregui de les condicions dels treballadors a l’hora d’adjudicar noves concessions.

Les formacions polítiques han enviat una carta a les empreses concessionàries per demanar-los una reunió i buscar solucions. Tot i que els diputats denuncien que la competència és aliena al Parlament i han lamentat que el poder de decisió sigui a mans del ministeri de Foment.

Els empleats porten des del 24 de març en vaga contínua contra l’empresa Pansfood perquè diuen que han perdut un 30 % del salari. Una reducció salarial impulsada per Aena després de dividir la concessió majoritària dels 22 punts de venda, en sis concessions diferents.