Janet Sanz ha negat rotundament que el govern municipal tingui previst clausurar les instal·lacions del Zoo i les activitats que s’hi fan: “És un sense sentit”, ha afirmat. La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha recordat, a més, que la primera decisió del govern respecte de l’equipament va ser crear “un grup de treball i reflexió sobre el model de futur del Zoo; això vol dir que volem un Zoo diferent”.

Sanz ho ha explicat a la Comissió de Presidència, motivada per una proposició de CiU, que ha quedat aprovada amb el vot favorable de tots els grups —inclòs el govern—, amb l’excepció de la CUP, que s’ha abstingut. D’aquesta manera, el consistori es compromet a presentar abans que acabi l’any un full de ruta per a l’equipament —o que es ratifiqui el Pla estratègic 2012-2020—, i en el termini de 15 dies haurà de tenir llest un informe sobre les alternatives per al delfinari rebutjat al juny.

Per la seva banda, la regidora del Grup Municipal de CiU Sònia Recasens ha criticat que el govern encara no hagi presentat en ferm cap projecte per al Zoo: “Fa un any i mig que pensa, i pensa, i pensa”, ha dit. També ha retret que el govern plantegi el debat al voltant d’incloure activitats docents i científiques quan “els conservadors del Zoo ja segueixen les polítiques d’educació, recerca i conservació”.