El dia de Reis implica obrir regals, però també menjar tortell. És una de les jornades festives que genera més feina a les pastisseries i aquest any no ha estat diferent. La moderació de la inflació ha fet que els tortells de Reis no hagin pujat de preu respecte al 2023 i això s’ha traduït en un nivell de vendes força igual que el de l’any passat a pastisseries com Escribà, situada a la Gran Via de les Corts Catalanes. Ara bé, en declaracions a betevé, el pastisser Christian Escribà ha explicat que la pluja de la nit de Reis els ha fet una mica la guitza perquè ha frenat alguns compradors.

Les vendes han anat bé, tot i que han estat un pèl fluixes per la pluja. Tret d’això, les diferències amb el 2023 són mínimes”
Christian Escribà, pastisser

Clients que venen des del País Basc amb ganes de tortell

Aquest dissabte al matí, a dos quarts de nou, ja hi havia gent a la porta de la pastisseria fent cua per comprar el tortell de Reis. La majoria, segons han explicat, són previsors i l’havien encarregat amb antelació. “L’havia encarregat i pagat ja fa tres dies”, ha dit una clienta als micròfons de betevé.

“Cada any vinc a recollir aquí el tortell, és una tradició de casa i no es pot perdre”, ha explicat un client fidel de la pastisseria. D’altres han vingut expressament des del País Basc per menjar tortell. “Mira que allà tenim bona gastronomia, però aquest m’agrada molt”, ha confessat una altra clienta.

Els tortells més venuts

Sobre què agrada més a la gent, Escribà diu que cada cop hi ha més clients que compren el tortell individual, que és més petit i no costa tant d’acabar. El de crema cremada amb nata, però, “és el que funciona millor i fa entre 40 i 50 anys que el fem”, assegura el pastisser.