La Cavalcada de Reis a Barcelona 2024 ha començat a partir de les 18 h. Després de l’arribada a bord del pailebot Santa Eulàlia, Melcior, Gaspar i Baltasar han pujat a les carrosses i han començat una passejada per diversos carrers de la ciutat en un recorregut que els ha servit per rebre el caliu dels barcelonins abans d’una nit màgica i especial. A betevé hem seguit en directe la cavalcada de Reis a Barcelona 2024, amb un programa especial en marxa des de les 16.15 h.

Recupera el minut a minut de la desfilada de Ses Majestats i el seu seguici.

Cavalcada de Reis a Barcelona 2024: últimes notícies

20:04
   

Fins aquí el seguiment del minut a minut de la cavalcada de Reis de Barcelona, moltes gràcies per seguir-nos!

20:00
   

Infants, carrosses, llums i colors: les millors fotos 

La cavalcada de Reis 2024 a Barcelona ha deixat imatges màgiques: infants, carrosses, llums i colors.  Aquí et fem un recull de les millors fotos.

Fotos de la Cavalcada de Reis a Barcelona 2024: Mira les millors imatges de la desfilada! | GALERIA

 

19:58
   

La cavalcada, també en llengua de signes

La cavalcada no vol deixar enrere ningú i, per això, en la desfilada també hi han participat patges reials que parlen llengua de signes i han anunciat l’arribada de Ses Majestats. 

19:53
   

Els carters reials, amb salabrets i ginys

Una de les carrosses que més expectació ha generat és la dels carters reials. És un vehicle que porta incorporades moltes bústies per guardar les cartes que han recollit els carters amb salabrets i ginys ben curiosos. 

19:43
   

La patge Estel guia els Reis d’Orient

A la capçalera de la rua, just darrere de la carrossa de betevé, avança la patge Estel. La seva carrossa és una estrella amb 48.000 llums LED que marquen el camí als Reis d’Orient.

19:35
   

Un mar de paraigües del revés, una de les imatges de la cavalcada

La pluja ha donat una treva i ja no plou, per això molts han plegat els paraigües. Però durant una bona estona, una de les imatges de la cavalcada ha estat un mar de paraigües del revés als carrers de Barcelona, preparats per recollir caramels i protegir de l’aigua.

paraigües cavalcada de Reis 2024

19:26
   

El patge Omar reparteix dolços

La carrossa més dolça de la desfilada és la que presideix el patge Omar que reparteix dolços i llaminadures. Els caramels surten disparats d’un tubs ubicats al lateral del vehicle.

carrossa caramels cavalcada de Reis 2024

19:24
   

La cavalcada avança per l’avinguda del Paral·lel

Després d’una hora, el seguici ha completat el seu pas per l’avinguda del Marquès de l’Argentera i enfila ara el carrers següents del recorregut. Pots consultar l’itinerari que fa per la ciutat a temps real en aquesta pàgina

19:16
   

‘Carbó, carbó, carbó’

A la comitiva de la cavalcada de Reis també hi ha la carrossa que porta el regal que segurament ningú demana, però que arriba quan els qui fan la carta no s’han portat bé.

És una de les carrosses menys aplaudides perquè tot el públic sap què significa. I per als despistats, la cançó ‘Carbó, carbó, carbó’ els ho recorda. 

19:14
   

Titelles gegants a prova de pluja

En el seguici també desfilen els titelles de la família Tambedou. Es tracta d’unes figures de grans dimensions que s’han protegit de la pluja amb barrets impermeables. Els ballarins i els músics que els acompanyen també van equipats per no mullar-se.

19:05
   

Un Baltasar ben somrient

Baltasar, l’únic rei que no du barba, saluda amb un ampli somriure tots els barcelonins. Un ajudant reial li sosté el paraigua perquè no es mulli. 

Cavalcada 2024 Barcelona

18:54
   

Els reis Gaspar i Baltasar estrenen carrosa

Gaspar i Baltasar estrenen carrosses. Són dues de les grans novetats d’aquesta cavalcada. En el cas del rei que representa el continent asiàtic, el vehicle porta una comparsa amb figures de camells.

I el rei negre porta una carrossa nova inspirada en l’estètica africana.

18:44
   

Arriba la pluja: el patge Gregori, amb paraigua

L’aigua ja ha fet acte de presència en la cavalcada de Reis i les primeres gotes de pluja han començat a caure.

 

Això sí, moltes persones que han anat a veure la desfilada dels Reis d’Orient anaven preparades amb paraigües, també els ajudants reials, com el patge Gregori.

18:43
   

Primer rei a la desfilada, Melcior

El primer rei que es veu a la cavalcada és Melcior, que saluda amb entusiasme totes les persones que s’han aplegat per veure la desfilada.

Melcior, el rei blanc, representa el continent europeu. L’escenografia del seu seguici té una ambientació màgica i d’estil art-déco. La música és creació del conservatori del Liceu. 

 Melcior cavalcada de Reis 2024

18:31
   

La carrossa de betevé enceta la cavalcada

La carrossa de corones de betevé ja està en marxa i és l’encarregada d’obrir la comitiva reial. El primer vehicle de la cavalcada reparteix corones i també neu. L’acompanya un grup de percussió que anuncia el gran seguici reial. 

carrossa de betevé  cavalcada de Reis 2024

18:27
   

Per on van els Reis Mags? Itinerari de la cavalcada

Vols saber per on passen els Reis Mags mentre avança la cavalcada? En aquesta pàgina pots consultar la ubicació exacta on es troben les carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar, així com tots els ajudants de la desfilada. 

Per on van els Reis Mags? Itinerari de la Cavalcada de Reis 2024 a Barcelona a temps real

18:15
   

Així han arribat els Reis Mags a Barcelona per mar

L’inici de la cavalcada és imminent, però els barcelonins ja han pogut veure l’arribada per mar dels Reis d’Orient a bord del pailebot Santa Eulàlia.

Reviu el moment en què Ses Majestats han arribat a la ciutat. 

Així han arribat els Reis Mags a Barcelona abans de la Cavalcada 2024

18:15
   

En marxa la cavalcada de Reis 2024

La cavalcada de Reis 2024 a Barcelona està en marxa. Els Reis Mags ja desfilen en les seves carrosses amb tota la comitiva i el seguici.

El punt de sortida ha estat l’avinguda del Marquès de l’Argentera, on els esperaven moltíssimes persones plenes d’emoció, sobretot els més petits.

18:07
   

El recorregut de les carrosses reials i la comitiva

El recorregut de la cavalcada és el mateix que l’any passat. Després de sortir de l’avinguda del Marquès de l’Argentera, es dirigirà cap al passeig de Colom.

Consulta, carrer a carrer, la ruta de les carrosses i el seguici reial.

Recorregut de la Cavalcada de Reis a Barcelona 2024: Ruta per carrers i itinerari | MAPA

17:52
   

Per on passarà la cavalcada de Reis a Sants-les Corts?

Si vius a Sants-les Corts també pots veure Ses Majestats a prop de casa teva. Consulta per quins carrers passarà la cavalcada del teu districte.

Cavalcada de Reis a Sants – les Corts el 2024: Recorregut i horaris

17:46
   

A qui s’assemblen els Reis de la cavalcada de Barcelona?

Els Reis Mags ja han arribat a la ciutat i alguns d’ells tenen una certa semblança amb alguns barcelonins notables. Descobreix en aquesta pàgina a qui ens recorden Ses Majestats.

A qui s’assemblen els Reis de la Cavalcada 2024 de Barcelona?

17:40
   

Els Reis, en cotxe a Marquès de l’Argentera

Els Reis Mags es preparen per començar la cavalcada. De moment, han arribat en cotxes d’època a l’avinguda del Marquès de l’Argentera. D’aquí a molt poca estona sortiran amb les carrosses. L’inici de la desfilada està previst per a les 18 h. 

cotxe cavalcada de Reis 2024

17:34
   

La carrossa de les corones de betevé obrirà la cavalcada

La carrossa de betevé ha repartit moltes corones entre el públic que espera la cavalcada.

Amb les càmeres del vehicle, els qui duen la corona poden enviar energia a les pantalles gegants i a través d’aquestes, a Ses Majestats. L’objectiu és donar força als Reis perquè puguin treballar tota la nit repartint regals. 

17:27
   

Cadires, escales i paraigües

Entre el públic que espera l’inici de la cavalcada, hi ha molts barcelonins que porten cadires, escales i paraigües, tres elements que no són casuals per veure Ses Majestats.

Les cadires fan més còmoda l’espera, les escales permeten enfilar-s’hi i veure bé els Reis, i els paraigües serveixen per protegir de l’amenaça de pluja o recollir molts caramels. 

17:11
   

Esperant l’inici de la cavalcada

La gran cavalcada de Reis a Barcelona començarà a les 18 h a l’avinguda del Marquès de l’Argentera.

Allà ja hi ha molts nervis entre els petits i grans que esperen el tret de sortida de la desfilada per poder veure els Reis Mags i el seu seguici. 

cavalcada reis 2024 barcelona

17:07
   

Cavalcades per barris a Barcelona

A banda de la gran cavalcada de Reis a Barcelona, Ses Majestats també trepitjaran els districtes i barris de la ciutat. En total, s’han organitzat 21 cavalcades o actes de rebuda als Reis Mags.

Les cavalcades de Reis als barris de Barcelona el 2024: Mapa, horaris i recorreguts

17:03
   

Per ara, sense pluja

Per ara, la pluja no ha fet acte de presència. A banda dels Reis, moltes mirades estan posades també al cel i la meteorologia. 

Previsió del temps per franges per la cavalcada de Reis 2024 a Barcelona: perdonarà la pluja?

16:58
   

Els nens entreguen les cartes als Reis

Els Reis Mags saluden ara tots els infants que els han vingut a veure, els donen la mà i recullen les cartes que tenen preparades.

16:54
   

Parlament solemne del rei Melcior en nom de Ses Majestats

El rei Melcior ha adreçat unes paraules a tots els barcelonins que els esperaven en nom de Ses Majestats. Melcior ha explicat que estan preparats per repartir tots els regals.

També ha compartit un missatge de preocupació per les guerres i el compromís dels Reis d’Orient perquè tots els infants puguin créixer en pau.

16:46
   

L’alcalde de Barcelona dona la benvinguda a Ses Majestats

Com ja es tradició, l’alcalde de la ciutat ha donat la benvinguda a Ses Majestats i els ha fet entrega del pa, la sal i la clau màgica de la ciutat, que obre les portes de totes les llars. 

Jaume Collboni ha assegurat que “tots els nens i nenes de Barcelona s’han portat molt bé” i ha demanat la pau a Ses Majestats

Collboni cavalcada de Reis 2024

16:44
   

Els fans de Baltasar esperen l’arribada del rei 

Melcior, Gaspar i Baltasar… Cada infant té el seu Rei d’Orient preferit. Un dels més aclamats aquesta tarda ha estat Baltasar, que té fins i tot un club de fans. Així ho deia una de les pancartes que s’han pogut veure a l’arribada de Ses Majestats a bord del pailebot Santa Eulàlia. “Baltasar, t’estimem”, deia una altra pancarta.

Baltasar te quiero cavalcada de Reis 2024

16:41
   

Ses Majestats ja trepitgen Barcelona

Melcior, Gaspar i Baltasar ja han desembarcat al Portal de la Pau i saluden els centenars de persones que esperaven la seva arribada. 

16:33
   

Els Reis Mags ja arriben en el pailebot

El pailebot Santa Eulàlia ja s’albira des del Portal de la Pau, amb els tres Reis d’Orient a bord. Ses Majestats estan a punt de posar els peus en terra barceloní. 

L’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, acompanyat de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra rebran amb tots els honors Melcior, Gaspar i Baltasar.Reis Orient cavalcada de Reis 2024

16:26
   

Coreografia per rebre els Reis

D’aquí a uns minuts s’espera que Ses Majestats apareguin per mar amb el pailebot Santa Eulàlia.

Per rebre’ls de la millor manera, els patges Estel, Omar i Gregori han ensenyat una coreografia al públic en què han de picar de mans i dir “Visca els tres Reis d’Orient”.

cavalcada de Reis 2024

16:18
   

Expectació màxima entre els més petits 

Centenars d’infants esperen des de fa una bona estona l’arribada de Ses Majestats per mar. L’expectació i la il·lusió dels més petits són màximes per poder veure de prop els Reis Mags.

16:15
   

Comença el programa especial de la cavalcada a betevé

Ja està en marxa el programa especial de la cavalcada de betevé. Pots seguir, en directe, cada detall de l’arribada dels Reis d’Orient i el recorregut que faran pels carrers de Barcelona.

Pots veure’l a la televisió, al web, al canal de YouTube, a l’app, a La Xarxa+ i a les xarxes socials amb l’etiqueta #ReisBCN.

15:58
   

La cavalcada dels Reis, a Sant Andreu

Vius a Sant Andreu o la Sagrera i vols veure els Reis Mags quan passin pel teu barri? Consulta el recorregut de la desfilada i els carrers per on passaran les carrosses.

Cavalcada de Reis a Sant Andreu i la Sagrera 2024: Recorregut i horari de la rua

15:50
   

Els patges reials, a punt per rebre Ses Majestats

Al Portal de la Pau ja s’han deixat veure els patges Gregori, Omar i Estel, preparats per rebre els Reis d’Orient. Tot està a punt perquè d’aquí a una estona el pailebot Santa Eulàlia atraqui i Ses Majestats saludin tots els barcelonins. 

patges reials cavalcada de Reis 2024

15:42
   

Aforaments de la cavalcada: cal reservar entrada?

Si esteu pensant anar a la cavalcada heu de saber que no cal reservar entrada. Aquest 5 de gener, com el de l’any passat, l’Ajuntament no ha previst aforaments limitats i, per tant, l’accés és lliure per a tothom.

15:33
   

El pailebot, rebut per vaixells de la Copa Amèrica

A partir les 16.30 h el pailebot Santa Eulàlia, amb els tres Reis d’Orient a bord, atracarà al Portal de la Pau. Abans, però ja s’ha pogut veure l’embarcació reial navegant pel litoral barceloní acompanyat pels equips de la Copa Amèrica de vela 2024 i altres velers.

15:19
   

El nom dels Reis d’Orient, en català correcte

És el dia de la cavalcada i potser tens l’oportunitat de dirigir-te als Reis. Hem de dir Ses Majestats, Reis d’Orient o Reis Mags? Doncs totes tres opcions són correctes. I si tenim l’opció de saludar-los un a un, els seus noms en català correcte són Melcior, Gaspar i Baltasar

El nom dels Reis d’Orient, en català correcte: Com dirigir-nos als tres Reis Mags?

15:05
   

Afectacions a la mobilitat

A partir de les 16 h el trànsit privat quedarà restringit i també hi haurà afectacions en moltes línies d’autobús. Si vols anar a la cavalcada, la recomanació és moure’s amb metro. 

Carrers tallats i afectacions a la mobilitat per la Cavalcada de Reis a Barcelona 2024

14:59
   

Programa especial de la cavalcada, a les 16.15 h a betevé

Vols veure la cavalcada des de casa? A les 16.15 h començarà un programa especial en directe a betevé amb l’arribada de Ses Majestats i la desfilada pels carrers de Barcelona.

Pots seguir-lo a la televisió, al web, al canal de YouTube, a l’app, a La Xarxa+ i a les xarxes socials amb l’etiqueta #ReisBCN.

14:51
   

Busos històrics de TMB a la cavalcada

Sabies que durant la cavalcada podràs veure tres busos històrics? La Fundació TMB hi participarà amb models antics dels busos Dodge Brothers 240, Aclo Regent III i Chausson Urbas

chausson urbas
Foto: TMB

14:45
   

La recordes?

Aprofitem aquests moments d’espera per recordar una nevada que va ser màgica, l’any 1985

La nevada del 1985, la cavalcada més màgica a Barcelona

14:38
   

Els horaris de la cavalcada de Reis

Aquestes són les hores previstes de pas de les carrosses:

  • avinguda del Marquès de l’Argentera amb passeig de Circumval·lació: inici de la cavalcada a les 18 h
  • passeig de Colom: 18.15 h
  • avinguda del Paral·lel: 19.10 h
  • ronda de Sant Pau: 19.30 h
  • Mercat de Sant Antoni: 19.45 h
  • carrer de Sepúlveda: 20.30 h
  • plaça d’Espanya: 20.45 h
  • avinguda de la Reina Maria Cristina, a tocar de la Font Màgica de Montjuïc: fi de la cavalcada a les 21.15 h
 
14:32
   

Espectacle a la platja aquest migdia

Entre les 12 i les 13 h, a tocar de l’espigó del Gas, els patges reials han fet un espectacle abans de l’arribada de Ses Majestats a bord del pailebot Santa Eulàlia, previst a les 16.30 h. patges reials cavalcada reis barcelona 2024

 

14:29
   

El recorregut de la cavalcada

Consulta, carrer a carrer, la ruta de les carrosses.

recorregut cavalcada reis barcelona 2024 carrers ruta itinerari

14:07
   

Cavalcades als barris de Barcelona

Si no pots acostar-te a la gran cavalcada, al centre de Barcelona, també pots gaudir de les rues que es fan als barris. És probable que n’hi hagi una ben a prop de casa teva. Consulta-les totes en aquest mapa.

Les cavalcades de Reis als barris de Barcelona el 2024: Mapa, horaris i recorreguts

14:00
   

Pendents del cel 

Per primera vegada des del 2010, tot apunta que plourà durant la cavalcada. L’últim cop que la pluja va fer acte de presència durant la desfilada dels Reis va ser el 2010. En qualsevol cas, l’Ajuntament de Barcelona ha volgut deixar clar que la cavalcada es farà malgrat que acabi plovent. 

13:59
   

Tot a punt al pla de Palau per la cavalcada

Al pla de Palau ja es poden veure alguns dels preparatius de la cavalcada, quan falten encara quatre hores perquè les carrosses comencin a avançar. betevé tindrà un paper destacat en la desfilada

cavalcada reis 2024 beteve

13:54
   

Seguiment de la cavalcada de Reis

Bona tarda! A betevé engeguem una cobertura, minut a minut, de la gran cavalcada de Reis a Barcelona. Està previst que comenci a les 18 h, però abans hi ha l’arribada dels Reis d’Orient a bord del pailebot Santa Eulàlia, a les 16.30 h. Mentrestant, et detallem tot el que has de saber de la desfilada i d’aquesta jornada tan màgica! Gràcies per seguir-nos.