La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, s’ha reunit aquest dimecres a la tarda amb la cúpula dels Mossos d’Esquadra després que representants de la policia catalana hagin abandonat ofesos, aquest dimecres al matí, un acte amb motiu de la celebració de la patrona de la Guàrdia Civil pel to d’un dels discursos de l’institut armat que ha fet referència al major Josep Lluís Trapero i la intendent Teresa Laplana.

Segons fonts de la conselleria d’Interior consultades per l’ACN, Cunillera s’ha reunit amb el secretari general d’Interior, Brauli Duart, i el director general de la Policia, Pere Ferrer, així com amb la resta de la cúpula del cos. Segons Interior, Cunillera ha traslladat les seves disculpes i les del Ministeri de l’Interior per aquests fets i els ha demanat que la polèmica no afecti la col·laboració entre els tres cossos.

Per la seva banda, fonts de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya han confirmat a betevé que la trobada ha existit, que ha estat al complex central Egara dels Mossos, però que ha estat “de caràcter informal, i no per rebaixar tensions” perquè, segons han dit, “no n’hi ha”. En aquest sentit, aquestes fonts han “desmentit rotundamentque Cunillera s’hagi disculpat.
Durant la trobada, afegeixen aquestes fonts, s’ha comentat la situació general, a banda dels discursos dels comandaments de la Guàrdia Civil que, segons el parer d’Interior, feien referència a diversos comandaments dels Mossos ara imputats, entre ells Trapero i Laplana.