El Grup d’Habitatge de Sants havia convocat els veïns aquest dimarts al matí per intentar aturar un desnonament, el segon previst, per a l’Emma, una dona embarassada i el seu fill menor a càrrec, que viuen al número 165 del carrer de Violant d’Hongria, a Sants. Tot i la mobilització, la comitiva judicial ha executat el desnonament. Diverses unitats de la Brimo dels Mossos d’Esquadra han acudit a la finca i han fet un cordó de seguretat per evitar que els manifestants s’hi acostessin fins a la porta.

El sindicat ha difós l’actuació policial a través de Twitter.

El Grup d’Habitatge de Sants ha denunciat que s’ha produït el llançament “sense haver-hi alternativa de serveis socials ni habitatge”.

Segons l’Ajuntament, l’Emma ha estat atesa a la unitat de tractament del Centre de Serveis Socials de Numància. Assegura que a la dona se li havia acabat el contracte de lloguer i que l’Ajuntament s’havia ofert a ajudar a la família amb el pagament de les quotes, però la propietat es va negar. Davant d’aquesta situació els equips d’emergència residencial van oferir a la família una sortida prèvia per evitar l’impacte d’un desnonament, però no ho va acceptar. Ara, l’Ajuntament els hi ha tornat a oferir una pensió per allotjar-los. Fonts municipals asseguren que la Generalitat “no destina cap recurs a mediació, ni a la borsa de lloguer, ni a l’habitatge a la ciutat”.

Desenes de persones ocupen la seu del districte de Sants

Per denunciar el desnonament, un grup de veïns han ocupat la seu del districte de Sants-Montjuïc fins les tres de la tarda. Exigeixen a l’Ajuntament que doni una solució habitacional a la família desallotjada. Segons els activistes, han marxat amb el compromís del consistori de mantenir reunions continuades amb els Serveis Socials i Habitatge.

ocupacio districte sants

No feia ni 24 hores que una mobilització veïnal al carrer de Los Castillejos, al barri de la Sagrada Família, va evitar executar un desnonament. Es van produir moments de tensió entre els veïns i agents de la Brimo dels Mossos d’Esquadra.