Aquest dijous hi havia previstos a la ciutat fins a 17 desnonaments, dos dels quals amb data oberta. En el del bloc ocupat Llavors, al Poble-sec, s’han produït incidents entre la policia i els veïns que ha acabat amb la detenció d’una persona. Finalment aquest llançament s’ha aturat. El mateix ha passat al desnonament d’una família amb menors al carrer de Sant Bartomeu, on hi ha hagut un ampli desplegament policial que ha acabat amb càrregues dels Mossos. En aquest cas, s’ha executat l’ordre judicial.

L’Ajuntament considera “desproporcionat” el desplegament que fa la conselleria d’Interior en aquestes situacions perquè envia agents antiavalots i qüestiona que la policia catalana hagi de desenvolupar aquestes tasques. Aquesta és la denúncia que ha fet pública Lucía Martín, regidora d’Habitatge. Des del centre Irídia també qüestionen l’actuació policial i estan estudiant si s’ha produït alguna il·legalitat.

Buch acusa l’Ajuntament de no fer prou per evitar desnonaments

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha respost Colau i ha dit que els serveis socials de l’Ajuntament no fan prou per evitar que s’arribi al desnonament.

Des de l’Ajuntament manifesten que els Serveis Socials estan atenent totes les víctimes i que els proposen una solució en funció de les seves necessitats.

Durant aquesta jornada s’ha produït un altre desnonament que finalment s’ha aturat. Ha estat el de la Manuela, al carrer dels Obradors, al Gòtic. Allà, s’han manifestat desenes de persones.