Centenars de persones han fet cua al carrer de Pelai, aquest dimecres, per comprar loteria de Nadal a l’administració Gato Negro, l’últim dia abans del sorteig. Són persones que s’han esperat a última hora, per superstició, per tradició o perquè no havien trobat el moment d’apropar-s’hi fins que el calendari se’ls ha tirat a sobre. L’allau de clients ha generat esperes d’entre 30 i 45 minuts per comprar un número. Tot i això, els dècims ja es van posar a la venda aquest estiu i també hi ha la possibilitat d’adquirir-los en línia.

S’hi han pogut veure clients de tot tipus: alguns compren un dècim o dos i d’altres prefereixen comprar bitllets sencers de 10 dècims. L’entrada i sortida de clients ha estat una constant durant tot el dia. Han fet sonar la campana de l’entrada de l’establiment i han fregat els dècims amb el cèlebre gat que penja a la paret de la porta.

Tot i que el Gato Negro tanca habitualment a les 20 h, els administradors ja tenien clar que aquest vespre haurien d’allargar l’horari per poder atendre tots els clients d’última hora. Alguns dels compradors que s’hi esperaven destaquen que en anys anteriors les cues fins i tot havien estat més llargues.

Torna la “típica” campanya de Loteria de Nadal

L’administrador del Gato Negro, Teo Baró, explica que enguany han recuperat la modalitat de vendes d’abans de la pandèmia. Han tornat costums com la d’alguns clients que compren els dècims a l’estiu per “portar-los al poble i repartir-los amb la família”. I també han notat l’augment de vendes amb la reactivació del turisme a la ciutat.

En paral·lel, asseguren, ha tornat una tendència que s’havia frenat els darrers anys. La dels clients que compren un dècim i el divideixen en participacions entre diferents membres de la família. Per tot plegat, Baró considera que aquest 2022 ha tornat a ser el de la “típica” campanya de la Loteria de Nadal.

Què vols saber de la Loteria de Nadal 2022?