Aquest dimecres ha estat l’últim dia de classe d’escoles i instituts, que aquest any comencen les vacances de Nadal un dia abans per compensar que al setembre el curs es va iniciar una setmana abans de l’habitual. Els nens no tornaran a les aules fins al 9 de gener, el primer dia laborable després de Reis.

Així, els alumnes han viscut les darreres hores de classe amb molts nervis. “Estic molt contenta i molt emocionada“, comenta una alumna de l’Escola les Acàcies del Poblenou. “M’encanta reunir-me amb la família i obrir els regals“, diu una altra. “Aquests dies són molt importants per relaxar-nos una mica de tota la feina”, comenta encara un altre alumne.

El professorat també considera que aquests dies els ofereixen un descans necessari en el primer curs de normalitat després de la pandèmia, sense classes en línia ni grups bombolla. “La nostra feina és molt intensa, i ja està bé que vingui un període de descans”, explica Sergio Prieto, director de l’Escola les Acàcies.

18 dies de festa, un maldecap per a la conciliació

En total seran 18 dies consecutius de festa, amb festius i caps de setmana entremig, però també amb alguns laborables en què les famílies han de fer mans i mànigues per trobar qui es cuidi dels més petits, ja que en la majoria de casos els adults no poden fer tantes vacances com els infants. En la conciliació els avis i àvies solen tenir un paper destacat, tot i que alguns ho fan de gust: “M’ho passo molt bé amb la meva neta”, comenta l’àvia d’una de les alumnes de l’escola.